Ubijena djevojka Lana Bijedić (19) pješačila je gotovo šest kilometara od Gazprom benzinske na izlazu iz Čapljine do kružnog toka kod Zvirovića, informacija je koju je pod egidom "ekskluzivno" objavio Večernji list, pozivajući ne na izvore bliske istrazi.

Donose i njenu posljednju fotografiju s videonadzora u Čapljini i rekonstrukciju slučaja koji je šokirao BiH i regiju nakon što je u rijeci Studenčici, u Studencima kod Ljubuškog pronađeno tijelo 19-godišnjakinje iz Mostara.

POVEZANO
Lana Bijedić ispraćaj 1MOSTAR: Tuga i suze na ispraćaju Lane Bijedić, UKOP PO ŽELJI MAJKE U BEOGRADU

SNIMLJENA KAKO PJEŠAČI SAMA. Podsjetimo, prošle nedjelje Lana je u 11 sati napustila svoj dom u Sjevernom Logoru kod Mostara poručivši majci da se ide naći s prijateljicom. Međutim ispostavlja da do susreta s prijateljicom nije ni došlo.

U 12 sati i 10 minuta kamere s benzinske snimile su djevojku kako prolazi pored, pješice, što znači da ju je neko morao dovesti do te lokacije, odnosno ne zna se kako je tu došla, ili je stopirala, ili autobusom ili ju je neko dovezao.

U 13:30 Lana je viđena na kružnom toku kod Zvirovića. Radi se o udaljenosti otprilike pet ili šest kilometara koliko je prošla pješačeći. Važno je reći da je snimljena kako pješači sama.

POVEZANO
Lana Bijedić GSSHRONOLOGIJA HORORA: Misteriozna smrt Lane Bijedić iz Mostara, gdje je lociran signal posljednji put

PRONAĐEN LANIN TESTAMENT. Drugi važan detalj je da je pronađen Lanin testament kojeg je napisala početkom ove godine. Trenutno se vještači, kao i svi ostali dokazi koje policija analizira. Pokušava se doći i do podataka iz njenog mobitela koji je pronađen, ali i drugih korisnih informacija poput Facebook profila koji je prije nekoliko dana izbrisan.

Mnoga su pitanja otvorena, a policija radi sve na rasvjetljavanju ovog užasnog zločina. Večernji piše kako na istrazi, i to na nekoliko lokacija i s više timova, radi 24 sata. Šta se dogodilo i ko je Lanu brutalno tukao i gušio, što je potvrdila obdukcija i tijelo bacio u rijeku, predmet je ove velike istrage u koju su se uključile sve policijske i obavještajne agencije u BiH.

Policija moli i poziva sve građane, posebno s područja grada Čapljine i smjera prema Ljubuškom koji imaju bilo kakvu korisnu informaciju o ovom slučaju, da jave policiji.

POVEZANO
Majka Lana BijedićDA SE SRCE STISNE: Majka Lane Bijedić objavila stihove pjesme koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim