Navršilo se tačno 15 dana, od kada se 12-godišnji dječak Mehmed Šabić iz Gračanice bori za život. On je u požaru šupe u svom dvorištu kuće u naselju Čiriš zadobio opekotine koje su zahvatile 65 posto njegovog mladog tijela. Od tada je na aparatima koji ga održavaju u životu.

Nalazi se na klinici u Zagrebu i posljednje informacije govore da se njegovo zdravstveno stanje postepeno poboljšava, počinje blago da reaguje na vanjske uticaje.

Ugledavši njegove oči, otac Nedim na svom profilu je napisao:

Mehmed Šabić (12) opekotine

"Dragi babini dragulji, dva moja dijamanta. Hvala Allahu, ljekarima i ljudima, hvala maloj raji iz mahale Čiriš, Mehmedovim školskim drugovima, svim Gračanlijama i svim ljudima koji su nam priskočili u pomoć".

U diskoteci "Kosmic" u Doboj Istoku za jednu noć za pomoć Mehmedovim roditeljima sakupljeno je 3.500 maraka - potvrdio je jedan od vođa akcije, Gračanlija Demir Milkić.

Igrači NK "Orahovica 74" uplatili su 215 maraka, igrači Bratstva humanitarnu akciju zakazali su 02.08. na gradskom stadionu "Luke" u Gračanici u 18 sati. Večeras su rukometni veterani Gračanice i Slobode Solane na rukometnom igralištu u Gračanici odigrali humanitarnu utakmicu "Za našeg Mehu" i tokom večeri porodici uručili prihod sa utakmice.

Podsjetim, sredinom sedmice, nakon 11 dana života u dubokoj komi i velike borbe za život u opektoinama koje su zauzele 65 posto dječakovog tijela, nada da će pobijediti opasnu bolest postala je java. Dječak Meho je u jednom momentu svome ocu, iz “tona” zavoja, otvorivši oči i usta, poslao mali-veliki osmijeh.

Kao da je htio reći, babo, evo mene tebi, mami, seki, svima - živ.

- Doček’o babo pogled svojih očiju, očiju svoga Betona, Dijamanta, Heroja. Hvala Allahu, hvala ljekarima, hvala ljudima koji su pomogli i omogućili sinu da se bori i izbori za život - napisao je tada Nedim na svom profilu.

POVEZANO
Mehmed Šabić (12) opekotineOTAC STRADALOG DJEČAKA (12) IZ BiH: "Sine moj, betonu, izdrži, bori se, vrati ocu osmijeh na lice"