U protekla 24h, prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo (KS), testirano je 77 osoba, od kojih je jedna pozitivna na koronavirus, dok je jedna u isto vrijeme izliječena.

Trenutno je jedan aktivan slučaj u KS i danas nema pacijenta na bolničkom liječenju.

Ukupno govoreći, izliječene su 103 osobe, četiri strana državljana su izmještena na liječenje van BiH, dok je šest osoba, nažalost, preminulo od posljedica ove bolesti.

KORONA SE NE PREDAJE

Tešanj je novo žarište...

U posljednja 24 sata u laboratoriji Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) testirano je 225 uzoraka na koronavirus, od kojih je 19 pozitivnih. Svih 19 novozaraženih osoba je iz Tešnja, gradu koji je posljednjih dana postao najveće žarište u cijeloj BiH.

Do danas je u ovom bh. gradu registrirano 52 slučaja zaraze, a firma "Koža-komerc" je novi klaster. Svi uposlenici ove komapnije su od 23. maja u samoizolaciji.

Dvoje preminulo od virusa korona u RS, potvrđeno devet novozaraženih!

U posljednja 24 časa Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske (RS) prijavljena su dva smrtna slučaja, kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o jednom muškarcu i ženi, srednje i starije životne dobi iz Banjaluke, s hroničnim udruženim oboljenjima, navedeno je iz ovog instituta.

U RS novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod devet osoba, a izvršeno je testiranje 479 laboratorijskih uzorka.

Radi se o šest muških i tri ženske osobe, od kojih su tri mlađe, pet srednje i jedna starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, troje je iz Banjaluke, dvoje iz Teslića i po jedno iz Mrkonjić Grada, Dervente, Modriče i Doboja, precizirano je iz Instituta.

Do sada su u RS potvrđena 1.383 slučaja virusa korona, a preminulo je 110 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U ovom bh. entitetu, od novog virusa korona, do sada su se oporavile ukupno 833 osobe, a na (SARS-CoV-2) testirano je ukupno 25.737 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih je 114, u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske 41, a u opštim bolnicama 73.

KORONA SE NE PREDAJE

Na Odjeljenju COVID 19 UKC RS hospitalizovano je 18 pacijenata sa težom kliničkom slikom, dok je u izolaciji pet pacijenta.

Ukupan broj lica kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 132.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2.590 osoba, a nadzor je završen kod 32.464 osobe.

Ukupno, u Bosni i Hercegovini je koronavirus zarazio više od 2.400 osoba, od čega je njih 151, nažalost, preminulo.

Izliječeno je više od 1.700 osoba.

POVEZANO
COVID-19 PASSOVO SE KRIJE? Tek 2. udar korone NAJESEN mogao bi sijati užas, svi će morati imati COVID DOKUMENTE?