Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda u Zenici u krivičnom postupku koji se vodi protiv Saše Selitaja (45), državljanina Srbije zbog sumnje da je počinio krivično djelo si ovanja i krivično djelo spolni odnos s djetetom odredio je jednomjesečni pritvor koji se računa od 07.03. kada je doveden u tužilaštvo, a može trajati do 07.04. ove godine ili do drugačije odluke suda, potvrđeno je za portal Avaza iz Kantonalnog suda u Zenici.

Selitaj je osumnjičen da je si ovao 14-godišnju djevojčicu u šumi u Begovom Hanu kod Žepča. On je prema dosadašnjim rezultatima istrage dijete upoznao putem jedne igrice na Facebooku, a na taj način ju je i namamio na sastanak. On je autobusom došao iz Srbije i s djevojčicom se našao na autobuskom stajalištu.

Potom ju je odveo u šumu gdje ju je navodno prisilio na spolni odnos. Još goru tragediju je spriječio vlasnik lokalnog autootpada Fahrudin Mešeljević koji je Selitaja savladao i zadržao do dolaska policije. Mešeljević je primjetio da stariji muškarac grli i ljubi djevojčicu, a potom je telefonom obavijestio njene roditelje o svemu što je vidio.

Počeo je pratiti osumnjičenog, ali je ovaj krenuo bježati u šumu. Mešeljević ga je pronašao skrivenog iza jedne stijene, gdje ga je oborio na zemlju. Ubrzo su pristigli i drugi mještani koji su ga opkolili, uhvatili i iz šume izveli do ceste gdje ga je preuzela policija. Tokom saslušanja u Tužilaštvu ZDK Selitaj je izjavio da je ranije osuđivan u Srbiji.