Vođen, kako se pretpostavlja zasljepljujućom ljubomorom, Nedžad Čaušević (41) jučer oko sedam sati u sarajevskoj Aleji Bosne Srebrene u naselju Nedžarići iz automatske puške je izrešetao bivšu djevojku Sanelu Trstenu (39) te slučajno ranio Senadu Muhić (59), uposlenicu preduzeća KJKP "Park", koja se ni kriva ni dužna našla u blizini. Naime, pucnjava se desila ispred rasadnika parka i zalutali metak ranio je ovu ženu koja se nalazila sa svojim kolegama u krugu parka.

Čaušević i Trstena su nedavno raskinuli,  a sve vrijeme tokom prekida veze on ju je pratio, proganjao te joj je prijetio.

Kako se doznaje, Sanela Trstena radila je u "Bingu", a jučer je krenula na posao, dok ju je Čaušević pratio u Golfu 2

Istražitelji za sada barataju s dvije verzije pucnjave, jer na licu mjesta nisu zatekli direktne očevice.

POVEZANO
Nedžad ČauševićKOMŠIJA O UBICI ČAUŠEVIĆU: "Prekinuo je sa Sanelom, ali ništa nije slutilo da bi mogao ovo uraditi"

Prema prvoj verziji, Čaušević je izašao iz vozila te potrčao prema žrtvi ispalivši u nju rafal od tri metka koji su je pogodili u leđa dok je bježala od napadača, te je pala na tlo licem prema zemlji. Jedno od zrna pogodilo je Muhić, koja je stajala u krugu rasadnika preduzeća "Park". Ona je prevezena na Kliniku za torakalnu hirurgiju, gdje je zadržana na liječenju. 

Prema drugoj verziji, Čaušević je u Sanelu ispucao rafal iz automobila u pokretu kroz prozor.

Koja je od ove dvije verzija tačna, trebaju razjasniti balističari, a istražitelji su skinuli i videonadzor s obližnje kuće, koji bi im trebao pomoći da rekonstruiraju zločin.

Ubistvo Aleja Bosne Srebrene 05/11/19 1

U 07.17 sati obaviješten je Operativni centar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo (KS) da u ulici Aleja Bosne Srebrene ima povrijeđenih osoba. Na mjesto događaja odmah su izašli policijski službenici i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo

Podsjećamo da je Čaušević nakon krvavog pira pobjegao. Sarajevski istražitelji znali su da je otišao prema RS te je obaviještena i tamošnja policija, a agenti OSA također su uključeni u istragu, ali ubica je, kako nezvanično doznajemo, ugasio mobitel.

U poslijepodnevnim satima Čaušević je lociran na Bjelašnici. Najprije je u Krupcu, u opštini Istočna Ilidža, pronađeno njegovo vozilo, u kojem je bilo puščane municije. Ubrzo je ovaj šumoviti predio vrvio od specijalaca, sarajevskih s jedne strane te njihovih kolega iz Lukavice s druge strane planine.

POVEZANO
Ubistvo Aleja Bosne Srebrene 05/11/19 2NEDŽAD ČAUŠEVIĆ POČINIO SUICID KAD JE SHVATIO DA ĆE BITI UHVAĆEN: Jutros ubio Sanelu Trstena!

Situacija je bila napeta. Timovi su se pažljivo kretali nepristupačnim terenom znajući da je Čaušević dobro naoružan. U jednom momentu uočili su ga i pozvali na predaju.

Čaušević je pucao u pravcu policajaca koji su ga opkolili te se udaljio još desetak metara.

Uvidjevši da je u bezizlaznoj situaciji, izvadio je ručnu bombu koju je aktivirao ubivši se na licu mjesta.

POVEZANO
Nedžad Čaušević golf 2DETALJI POTRAGE: Nedžad nakon eksplozije "nije jaukao": Komšije policiji dale ključnu informaciju!?

(Doznajemo.com/Avaz.ba)