Božidar Dačić (77) devizni penzioner iz sela Barič kod Golupca (Srbija), ubio je juče oko 8 sati ujutru hicima iz pištolja svog sina Miroslava (57), suprugu Radu (76) i šurjaka Pavla Živkovića, a potom sebi presudio u dvorištu seoske crkve.

Povezani sadržaj:

POVEZANO
Božidar D. ubistvoDETALJI TROSTRUKOG UBISTVA U SRBIJI: Božidar D. je ubio sina, suprugu i šurjaka zbog...

Krvavi pir pomahnitalog Dačića preživjela je samo snaha Gorica (55) koju je ranio. Prva žrtva Božidara Dačića bio je sin Miroslav koga je nakon svađe ubio na kućnom pragu, a snahu ranio. Supruga Rada zaštitu je potražila u kući svoje sestričine Verice Đukić.

- Sjeo je na bicikl i odvezao se do kuće šuraka Pavla. Sreo ga je ispred porodičnog doma i tu zapucao na njega. Potom se odvezao do kuće Đukića, razvalio vrata cjepanicom i uprkos Veričinim molbama suprugu usmrtio u krevetu - navod mještani Bariča.

Policija koja je veoma brzo stigla u Barič naoružana dugim cijevima prisustvovala je samoubistvu u dvorištu seoske crkve.

- Sreo sam Božu išao je ka meni i držao pištolj u rukama koje su se tresle. Kada sam ga pitao šta je uradio, samo je rekao: `Sve sam ih pobio, ali mi ona ku**a pobeže. Odoh u crkvu da se ubijem`.

Nakon toga sam začuo pucanj i shvatio da se ubio - ispričao je Dačićev brat od tetke, Rade Marjanović.

On je naveo da je doznao da je njegov brat prethodne nedjelje posjetio selo Jabukovac, poznato po masovnom ubistvu koje je počinio Nikola Radosavljević.

- Niko ne zna što je tamo išao, a svi znate šta se u Jabukovcu dogodilo - kratko je izjavio Marjanović. Motiv ovog ubistva prema tvrdnjama mještana Bariča, su narušeni porodični odnosi u kući Dačića.

- On se godinu dana sa suprugom Radom sudio oko novosagrađene kuće, pošto je insistirao da bude prepisana na njega. Posljednje ročište su imali prošle nedjelje u Velikom Gradištu, a na njemu je Radi pozlilo. Boža nije mogao da prihvati da nešto nije kako on želi i pričao je po selu da će ih pobiti - saglasni su mještani Bariča.

Golubac ubistvo apr 2017

Golubac ubistvo apr 2017

Golubac ubistvo apr 2017

Golubac ubistvo apr 2017

Golubac ubistvo apr 2017

Golubac ubistvo apr 2017

Izvor: Kurir.rs