Glumica Neda Arnerić bila je na ivici smrti kada je dovezena na Vojnomedicinsku akademiju (VMA), nakon što je popila 20 tableta za smirenje u kombinaciji s lijekovima za hipertenziju.

Na odjeljenje toksikologije primljena je u besvjesnom stanju i blijeda u licu. Poslije dijagnostike, dežurni ljekari ustanovili su da je njen pritisak 50 sa 20, pa joj je odmah uključena terapija kojom bi se regulisalo njeno teško zdravstveno stanje.

POVEZANO
Neda Arnerić padNEDA ARNERIĆ OPISALA ŠTA SE DOGODILO U TRENUTKU kad je pala s balkona i teško se povrijedila

VEĆ DUGO JE LOŠE. Navodno, glumica je već duže vrijeme bila u lošem raspoloženju, izazvanom smrću supruga Milorada Mešterovića. Od kada je on preminuo, Neda živi sama u stanu na Vračaru, ali ju je redovno obilazio rođeni brat, koji je i pozvao policiju pošto mu se sestra nije javljala na telefon.

- Nedin brat je bio očajan kad je došao na odeljenje, plakao je i ponavljao da nije smeo da je ostavi samu u stanu. Takođe, kazao je i da se ovakva situacija dešava po drugi put i da će morati da angažuje ženu koja će ubuduće provoditi vreme s Nedom da se ovo više ne bi desilo. Neko od lekara je rekao da je popila dve table lekova za smirenje, ali nisam razumeo da li je u pitanju "lorazepam" ili "diazepam" - navodi izvor beogradskog `Kurira` s VMA, objašnjavajući kako bu dalje trebalo teći liječenje poznate glumice.

- Ona će još neko vreme biti u bolnici, gde je u njeno lečenje uključeno dosta lekara raznih specijalnosti. Naravno, ključni su psihijatri i psiholozi, koji će pokušati da joj pomognu da prevaziđe krizu i vrati se normalnom životu - zaključio je.

LIJEKOVI ZA SMIRENJE u masovnoj su upotrebi, kako u Srbiji, tako i širom svIJeta, a sve su češće i zloupotrebe takvih medikamenata. Janko Samardžić, klinički farmakolog, tvrdi za spomenuti list da tablete koje je Arnerićeva popila u većim količinama mogu da izazovu smrtni ishod.

POVEZANO
Arnerić Neda VMAStigle loše vijesti iz bolnice: GLUMICA NEDA ARNERIĆ loše, doktori daju sve od sebe da je izvuku