Narcis Mekić, koji se tereti za trostruko ubistvo, tokom dvodnevnog isljeđivanja u policijskoj stanici branio se šutnjom. Mekić se sumnjiči da je prvo u bugojanskom naselju Jaklić III ubio i opljačkao staricu Ankicu Krstanović (75) te da se nakon toga, zbog svađe oko plijena, riješio svojih prijatelja i saučesnika u pljačkaškom pohodu Denisa Seferovića (24) i Muhameda Meškina (23).

Nezapamćeni zločin je potresao Bosnu i Hercegovinu i region.

PLJAČKAŠKI POHOD. Izvor blizak istrazi otkrio nam je da su policajci na smetljištu u blizini mjesta zločina pronašli krvavu odjeću privedenog Mekića. Istražitelji misle da će ovaj trag, u izostanku priznanja, biti ključan za dokazivanje njegovih zločina.

Prema dosadašnjim rezultatima istrage, Mekić, Seferović i Keškin provalili su nakon pijanke i drogiranja u kuću spomenute žene, gdje su je prvo tukli da bi im kazala gdje drži novac, a potom joj je Mekić nanio i povrede nožem. Vanjskim pregledom tijela ubijene primijećene su strahovite povrede glave, kao i krvni podlivi po cijelom tijelu. O tačnom uzroku njene smrti treba se izjasniti vještak medicinske struke. 

Trojica mladića krenula su poslije pljačke u Meškinovu kuću u ulici Kovačuša u Bugojnu, a usput su kupili još alkohola i narkotika. U međuvremenu je Mekić bacio nož. U kući su nastavili sa zabavom, dok u jednom momentu nije došlo do svađe zbog podjele plijena.

Mekić je potegao drugi nož te je napao Meškina i Seferovića. Za sada nije utvrđeno koliko im je rana nanio. Potom je zapalio kuću i pobjegao. Kako se doznajemo, istražitelji sumnjaju da je Seferović tokom požara još bio živ te da je njegova smrt nastupila od trovanja dimom.

DVA NOŽA. Naš izvor navodi da je policija pronašla oba noža s tragovima krvi, a kod privedenog Mekića, koji se tereti za tri ubistva i pljačku, pronađen je i novac. Obdukcija tijela najvjerovatnije će biti obavljena danas na Odjelu patologije tuzlanske bolnice. Uhapšeni Mekić jučer je priveden pred dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva u Novom Travniku, koji je predložio da mu se odredi jednomjesečni pritvor.

POVEZANO
Zločin u Bugojnu 27/09/19 0NARCIS nasmrt pretukao staricu ANKICU pa ubio i zapalio dvojicu prijatelja, rođake DENISA i MUHAMEDA

(Doznajemo.com/Avaz.ba)