Sarajevska policija objavila je izvještaj o nesreći koja se jučer dogodila na autoputu A1 u Tarčinu.

Navodi se da je oko 15:10 sati motocikl kojim je upravljao M.F. a koji nije imao položen ispit za vozača, a na kojem se nalazila i supruga M.F. skrenuo u lijevu stranu nakon čega je pao na kolovoz, a zatim udario u betonski ivičnjak i metalnu zaštitnu ogradu.

- Na lice mjesta izašla je ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć (ZZHMP) Kantona Sarajevo koja je na licu mjesta saobraćajne nezgode vozaču motocikla i putnici istog pružili ljekarsku pomoć. Prilikom transporta povrijeđenih prema KUM-u KCUS-a vozač M.F. je preminuo u vozilu ZZHMP - navodi se.

Povrijeđena M.F. (rođena 1985. godine) prevezena je na KUM KCUS-a gdje su istoj konstatovane teške tjelesne povrede opasne po život, te je ista zadržana na daljem liječenju na Klinici za anesteziju i reanimaciju.

- Tijelo preminulog vozilom Pokopa prevezeno u prosekturu Bare gdje će biti izvršena obdukcija.

Po naredbi kantonalnog tužioca angažovani su sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke tokom obavljanja uviđaja - zaključeno je.

POVEZANO
Sejfović sudnica specijalacNASTAVLJENO SUĐENJE: Amel Sejfović i ostali se izjasnili da nisu krivi za bjekstvo iz KPZ "Miljacka"

Kako je jučer objavilo Oslobođenje stradali motociklista je Mirza Fazlić (36). Podsjetimo, on je bio vozač motocikla kojim je iz KPZ Sarajevo Miljacka pobjegao Amel Sejfović 3. septembra 2017. godine, a zatim ga je automobilom prevezao do Visokog što su snimile kamere.

Početkom ove godine Fazlić je kao jedan od optuženih za krivično djelo omogućavanje bijega osobi kojoj je oduzeta sloboda sklopio sporazum o priznanju krivice i osuđen je na godinu dana zatvora.

Do tada nije bio ranije osuđivan, a kao olakšavajuća okolnost mu je uzeto što je otac četvero maloljetne djece.

POVEZANO
Sejfović bolnica dr. Abdulah NakašDOKTORI 4 SATA "KRPILI" BJEGUNCA AMELA SEJFOVIĆA nakon što ga je uhvatila policija?!