Danijelu Đilasović (43) i njenog ljubavnika Zorana Dimića (52), koji su osumnjičeni za ubistvo njenog supruga Nemanje Grčića (37) u Vrdniku, raskrinkali su, između ostalog, i njihovi mobilni telefoni, čijim je detaljnim pregledom utvrđeno da su oni bili u kontaktu mjesecima prije zločina.

Prvi rezultati istrage zločina u Vrdniku predočeni su nakon hapšenja osumnjičenim ljubavnicima, ali su se oni sve vrijeme branili šutnjom, javlja beogradski Telegraf.

- Od samog početka izjava udovice bila je puna rupa i nelogičnosti. Najprije sam opis događaja o tome kako je ubica bez maske i sa kačketom ušao kroz otvorena vrata apartmana i ubio joj supruga, dok je nju samo odgurnuo. Teško da bi bilo koji profesionalni ubica za sobom ostavio svjedoka zločina, posebno ako mu je taj svjedok vidio lice jer nije bio maskiran. Dodatno je bilo sumnjivo i to što nije uspjela da opiše ubicu, iako ga je vidjela - ispričao je dobro obaviješten izvor.

On dodaje da je istražiteljima pažnju privukla i priča o otvorenim vratima apartmana.

- Tog dana nije bila tolika vrućina da bi neko držao otvorena vrata. Sve što je rekla ukazivalo je i na njenu umiješanost, koja je potom dokazana pregledom njenog telefona, koji je potvrdio da je bila u vezi sa ubicom - dodaje sagovornik.

On dodaje da su nakon zločina brojni svjedoci potvrdili da je Danijela često sa svojom djecom boravila u apartmanu u Vrdniku, ali da je tog dana prvi put došla sama s mužem.

- Vjerovatno je znala za njegov poslovni sastanak koji je imao u blizini, što je iskoristila za sprovođenje svog plana - zaključuje izvor beogradskog medija.

Podsjetimo, Grčić je ubijen 25.04. oko 22 sata u privatnom apartmanu u vikend naselju Obrovac kod Vrdnika. Đilasović se sumnjiči da je zajedno sa ljubavnikom Dimićem organizirala ubistvo i pomogla mu da ga izvrši. Oboma je nakon saslušanja na kojem su se branili šutnjom određen pritvor do 30 dana.