Refik Kurgaš, predsjednik Kantonalnog odbora Stranke demokratske aktivnosti (A-SDA), koji je na proteklim opštinskim izborima bio i kandidat te stranke za načelnika opštine Visoko, uhapšen je na području Visokog.

Iz Tužilaštva ZDK potvrdili su da ga terete za polni odnos sa djetetom te da je Općtinskom sudu u Zenici upućen prijedlog za određivanje pritvora u trajanju od 30 dana, zbog sumnje da je počinio ovo krivično djelo.

Mještani visočkog naselja Poriječani tvrde da je hapšenje u vezi s trinaestogodišnjom djevojčicom i njenim ocem, koji ga je, navodno, prijavio policiji da je u nedoličnoj vezi s njegovom kćerkom.

Mještani su pritom ispričali da otac djevojčice sa Kurgašem odranije ima neriješenih problema. Po njihovim riječima, taj otac je otišao po kćerku u školu i odveo je u policiju, kako bi ona tamo ispričala da je u ljubavnoj vezi sa Kurgašem.

Navode da je policija odmah postupila po prijavi, a kada je Kurgaš doznao da mu se sprema hapšenje, pobjegao je, navodno, u selo Goduša. Međutim, tamo su ga uhapsili pripadnici Specijalne jedinice MUP-a ZDK.

"Ne zna se šta je od svega toga tačno, ali se svašta priča. Navodno, Kurgaš i otac djevojčice koja se spominje imaju neke neraščišćene poslove, pa je moguće i da se sve oko toga vrti", ispričali su mještani.