Emina Arnautović (36) zvana Minka koja je jučer privedena nakon što je ranila svog supruga Admira Arnautovića (37) zvanog Šmrk, i kod koje je policija je pronašla i oko kilogram heroina, predana je Tužilaštvu Kantona Sarajevo (KS).

POVEZANO
Emina Arnautović pucnjava Hrasno 10/03/2017OVO JE FATALNA EMINA koja je danas upucala supruga usred sarajevskog naselja Hrasno (FOTO)

- Arnautović je osumnjičena je za krivična djela izazivanje opće opasnosti, nanošenje teške tjelesne povrede, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, oštećene tuđe stvari, i nedozvoljeno držanje oružja. Nakon što je ispita postupajući tužilac treba odlučiti o daljim zakonskim mjerama koje će biti poduzete, izjavila je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.

Kod Emine Arnautović (36) policija je pronašla i oko kilogram heroina, piše Avaz.ba.

Arnautović, koja je nedavno puštena iz pritvora, priredila je jučer usred bijela dana u ulici Azize Šačirbegović u sarajevskom naselju Hrasno pravu dramu nakon što je iz pištolja, pred očima sinova, ranila supruga.

Ona se s maloljetnim sinovima oko 13.45 sati dovezla u Golfu 7 te je zatekla Admira u preljubi, što je, najvjerovatnije, bio okidač da iz pištolja ispali više hitaca. Ona je, odmah izvadila pištolj te počela pucati u pravcu Admira, koji se u tom trenutku nalazio u blizini jedne škole.

Emina Arnautović privođenje

Admir Arnautović: Ranjen u nogu

On je počeo bježati, ali ga je Emina sustigla u parku kod obdaništa, gdje ga je i ranila. To je sve uradila pred očima sinova. Potom je pokušala ući u obližnji frizerski salon ''Still''.

Radnici i mušterije, gledajući sve to, prepali su se i zaključali vrata. Ona je vrištala i psovala "J... vam majku, otvarajte!'"

Emina Arnautović privođenje

 Onda je nogom razbila staklo na portalu... Vrtjela se tu ukrug, psovala... dok nije došla policija i lišila je slobode.  

Admir Arnautović pogođen je u desnu nogu. Njemu je prvi u pomoć pritekao jedan prolaznik. Nedugo nakon policije, stigla je i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, koja ga je zbrinula i prevezla u bolnicu.

Inače, supružnici Arnautović su odranije poznati policiji. Admir je poznat kao višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela, od onih s drogom pa do izazivanja opće opasnosti, zbog čega je svojevremeno i robijao.

Emina je bila u pritvoru jer je s Eldanom Žigovićem bacila bombe na imovinu braće Mulića, tačnije kafić "Fashion" na Marindvoru i porodične kuće u općini Centar.

POVEZANO
Bomba Fashion 0DETALJI BOMBAŠKOG NAPADA U CENTRU SARAJEVA: Napad i na kuću vlasnika "Fashiona"

(Doznajemo.com/Avaz.ba)