31-godišnji Adnan Tahirović, kojeg je jutros upucao punac Ibro Bostandžija, i ranije je nasrtao na svoju nevjenčanu suprugu Alemu, tvrdi izvor blizak istrazi.

- Poznato je da je konzumirao droge, zbog čega bi postao nasilan. Tu jadnu ženu je i ranije napadao te ga je ona prijavljivala zbog nasilja u porodici - tvrdi sagovornik.

Podsjetimo, Adnan Tahirović zadobio je teške povrede u pucnjavi koja se u 6:25 sati dogodila u Velikokladuškoj ulici, općina Novi Grad Sarajevo. Na Tahirovića je pucao I.B., otac njegove nevjenčane supruge A.B.

Tahirović je upao u kuću I.B. i fizički napao nevjenčanu suprugu A.B. i njenog oca, kojima je nanio povrede. Punac je pogodio Tahirovića u glavu. Došla je Hitna, nakon čega je hospitalizovan na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede.

Tahirović je poznat po spektakularnom bijegu krajem jedanaestog mjeseca 2018. godine, kada su sudski policajci FBiH došli da ga privedu zbog neodazivanja na ročišta u Općinskom sudu Sarajevo.

Po njega su došli na Dobrinju 2, gdje je on, kada je vidio policajce, počeo bježati te skočio u rijeku i uspio im pobjeći u ulicu Salke Nazečića. Sudski policajci uspjeli su ga uhvatiti i privesti na ročište.

Kuća napad punca na zeta nov 2019

(Doznajemo.com/Avaz.ba)