Šezdesetdvogodišnjakinja Belkisa Midžić iz Bihaća lišena je slobode zbog sumnje da ubila 71-godišnjeg supruga Hruste Midžića.

Sve se dogodilo u noćnim satima u nedjelju u kući supružnika koja se nalazi u naselju Midžića Mahala, a ubistvo je počinjeno hladnim oružjem - nožem.

Policijska stanica Bihać u nedjelju u 21:40 sati je zaprimila prijavu od žene zbog nasilja u porodici. Osoba je tvrdila da ju je suprug napao i konstatirane su joj lakše tjelesne povrede. Ona je policajce sačekala van kuće. Kada je patrola stigla na lice mjesta, zatekla je tijelo muškarca.

Gospođa Belkisa je lišena slobode nakon što je utvrđeno da je njen suprug imao ubodne rane na grudima.

- Izlaskom na lice mjesta pripadnici policije su zatekli tijelo 71-godišnjaka s ubodnim ranama u predjelu grudi nanesenim nožem. Formirana je uviđajna ekipa i na lice mjesta izašao je dežurni tužilac, čija konstatacija je bila da se radi o krivičnom djelu ubistvo te je uhapšena 62-godišnjakinja koja je prije toga prijavila nasilje u porodici. U toku su istražne radnje za prikupljanje dodatnih dokaza – izjavio je Ale Šiljdedić, predstavnik za javnost MUP-a Unsko-sanskog kantona (USK).

Midžić Mahali u Bihaću, kako Avaz nezvanično saznaje, ubijen je Hruste Midžić (71), a zbog sumnje da ga je nožem usmrtila privedena je njegova supruga (62).

Osumnjičena je danas predana u nadležnost Tužilaštva Unsko-sanskog kantona.

- Povodom događaja koji se desio dana 01.03. 2020. godine oko 21.30 sati u naselju Midžić Mahala u Bihaću, kod Tužilaštva Unsko-sanskog kantona formiran je predmet. Osumnjičena je ženska osoba inicijala M.B., rođena 1958. godine, da je izvršila krivično delo ubistvo iz člana 166., stav 1. Krivičnog zakona Federacije BiH, na štetu muške osobe inicijala M.H., rođenog 1949. godine, koji je njen suprug. Postupajući tužilac je ispitao osumnjičenu te će u toku dana Kantonalnom sudu u Bihaću biti podnesen predlog za određivanje mere pritvora prema osumnjičenoj osobi - navedeno je u odgovoru Damira Smajića, sekretara Tužilaštva USK, kojeg je objavio "Dnevni avaz".

Taj izvor piše da komšije u Midžić Mahali nisu mogle potvrditi je li par imao problema u braku, a pojedini su za osumnjičenu ženu imali samo riječi hvale.