U šumskom predjelu između naselja Slatinski Drenovac i Velika u Hrvatskoj jučer su pronađena dva smrznuta tijela mlađih muškaraca. Prvo tijelo otkriveno je nakon prolaska ralice, a drugo par kilometara dalje...

Nakon objave vijesti pojavile su se i glasine kako je moguće da se radi o migrantima, ali informacije koje objavljuje 034portal ukazuju da se radi o dvije osobe koje žive na području Požeško-slavonske županije, u okolini Velike.

- Danas 26.01. u 12 sati u OB-u Virovitica, od strane porodice provedeno je prepoznavanje dvoje smrznutih tijela muških osoba, gdje je pritom utvrđeno kako se radi o 26–godišnjaku i 38–godišnjaku s područja Županije požeško-slavonske- objavila je policija.

Pretpostavlja se, kako piše spomenuti portal, da su  muškarci u nedjelju krenuli na izlet te se zaputili od Velike prema Slatinskom Drenovcu, ali su ih zaustavili snažan i hladan vjetar te snježna oluja i mećava.

Jedno tijelo su pronašli ljudi iz zimske službe, na dionici ceste Velika-Jankovac, na odvojku prema vojnoj bazi. Ubrzo je pronađeno i drugo smrznuto tijelo nekoliko kilometara od prvog. Policija je na teren poslala i pripadnike interventne policije, a kod muškaraca nisu pronađeni dokumenti o identitetu...

Iz PU Virovitičko podravskoj navode da su prvo tijelo pronašli u ponedjeljak oko 09.45 sati i to radnici firme koja se bavi čišćenjem snijega, prilikom prolaska teretnim vozilom s ralicom na spomenutoj relaciji.

Drugo tijelo pronašao je 41-godišnjak oko 15 sati na drugoj lokaciji, prilikom dolaska do šumskih radnih strojeva. Po nalogu Županijskog državnog odvjetnika iz Bjelovara, oba tijela su prevezena na Odjel Patologije u OB Virovitica, radi obdukcije, te utvrđivanja identiteta.

Podsjećamo da je u nedjelju pala velika količina snijega koji je u visini od pola metra prekrio i ceste. Moguće je da su u snježnoj mećavi koja je zahvatila područje Parka prirode Papuk stradali muškarci zalutali.