Stravične su posljedice sinoćnje saobraćajne nesreće na Borovoj glavi, na putu Šujica - Livno, u kojoj su se sudarili BMW i VW Polo.

Obdukcija, za koju je zadužen  travnički specijalista patolog dr. Amir Spahić, je pokazala da se kod sve tri žrtve radi o teškim povredama i obilnim krvarenjima usljed čega su podlegli na licu mjesta Almedin Tiro - Ame (24) iz Mokronoga, općina Tomislavgrad, te Mario Mikulić (29) iz Bugojna i Maro Drašković (36) iz Makarske, koji je vozio nastradalog Marija i njegovu povrijeđenu majku Mariju Mikulić (52), koja se nalazi na liječenju u Kantonalnoj bolnici u Livnu, jer je zadobila potres mozga i lom rebra.

Obdukcija nesreća Borova Glava

Smrskana vozila dovezena su u krug MUP-a

Obdukcija nesreća Borova Glava

- Jadna Marija, prerano je ostala bez supruga, a sada i bez mlađeg sina. U Makarskoj su živjeli kao podstanari gdje je Marija radila kao kuharica, a u Bugojno ih je navodno rent-a-car vozilom prevozio njihov prijatelj iz Makarske Maro Drašković, i da tako završe... Tragično da ne može gore. Uz to je i prije nesreće Marija bila nešto i bolesna. Sad joj je ostao jedan sin. Kazali su joj za tragediju. Samo ona zna kako joj je... -, izjavio nam je, dok se čekao završetak obdukcije, bliži rođak nastradalih Mikulića, ne želeći da ga imenujemo.

Prema majčinoj želji sina planiraju ukopati u Bugojnu do oca. Najvjerovatnije već sutra.

- Tragedija i šok. Teško mi je. Naš Almedin je bio divno dijete, dobar radnik. Ne znam kako će mu majka Sabira ovo podnijeti, srčani je bolesnik - izjavio je ispred livanjske mrtvačnice otac nastradalog Almedina, Remzija Tiro, kroz suze, dodajući da su dženazu planirali za ponedjeljak. 

Čekaju jednu od Almedinovih sestara da dođe i ostalu rodbinu.

Za razliku od Tire i Mikulića, za nastradalog Draškovića je, kao državljanina Republike Hrvatske i mještanima Makarske, složenija situacija oko sahrane, jer se čeka ponedjeljak i sređivanje papirologije da se može preko granice.

Prilažući fotografiju nastradalog brata na svojoj Facebook stranici, dirljivu poruku napisala je njegova sestra Almedina Tiro: "Živote moj, sunce moje milo, ne da sestra zlato svoje... Nek ti Allah, dž.š., da vječni rahmet. Boli me duša živote moj, mladosti moja".

POVEZANO
Almedin Tiro TUGA"Živote moj, sunce moje milo, ne da sestra zlato svoje..." DIRLJIV OPROŠTAJ NAKON NOĆAŠNJE TRAGEDIJE

(Doznajemo.com/Avaz.ba)