35-godišnjeg građanina Bosne i Hercegovine Gorana Ilikića policija je na ljubljanski Okružni sud dovela 48 sati nakon zločina u kojem je ubio svoju suprugu s kojom je bio u procesu razvoda braka.

Kako javljaju Slovenske novice, prilikom krim istraživanja u policiji i ispitivanja na okolnosti događaja, prilično je oskudno odgovarao na pitanja istražitelja.

- Samo je površno opisao šta se dogodilo između njega i njegove bivše supruge u jednom od stanova u kamničkoj Steletovoj ulici, u nedjelju - naveo je izvor iz istrage,

Kamnik ubistvo feb 2021 0

Kako je još ranije objavljeno, žrtva je bila njegova supruga i majka njihovo dvoje djece, 34-godišnja Marina Ilikić, rođena Mamić.

Ilikić ju je ubio hladnim oružjem, pretpostavlja se nožem, jer su bili u procesu razvoda braka.

Kamnik ubistvo feb 2021 0

Svađa je navodno izbila zbog starateljstva nad njihove dvije maloljetne kćerke, a neki slovenski mediji pišu kako je do zločina došlo u naletu ljubomore.

- Već smo ranije imali razne prijave nasilja u ovoj familiji te je napadač više puta bio kažnjavan - izjavila je predstavnica za javnost policije Aleksandra Golec, javlja Kamnik.info

Kamnik ubistvo feb 2021 0

Slovenske novice objavile su fotografiju ubijene žene te potresan status rođaka Marine.

- Sivilo ponedjeljka ujutro parali su samo graja djece iz vrtića, koji se nalazi nekoliko metara od bloka u Steletovoj ulici, gdje se dan ranije dogodio čin koji policija trenutno vodi kao ubistvo.
Žrtva je 34-godišnja Marina Mamić, udana za Ilikića. Neka vas anđeli odvedu u raj...

Isti portal navodi da je njen suprug Goran Ilikić, državljanin Bosne i Hercegovine, podigao nož na Marinu u svom stanu, koji su prethodno dijelili. Lišen je slobode nedaleko od stana, jer su mu policajci ubrzo ušli u trag.

Brigu o djeci preuzeli su rođaci.

Kamnik ubistvo feb 2021 0

(Doznajemo.com)