Sarajevska policija susrela se s dosad, na ovim prostorima, nepoznatim načinom krađe automobila.

Naime, kako je za N1 potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), lopovi su se prilikom krađe vozila u sarajevskom naselju Alipašino Polje u utorak naveče, služili vozilom šlep službe. Policija ih, potom, ipak uhvatila...

- Sinoć u 22,10 sati, u službene prostorije Treće policijske uprave pristupio je Č.S. iz Sarajeva i prijavio da je istog dana u vremenskom periodu od 20 do 21.30 sati, od strane nepoznatih lica ili više njih izvršeno krivično djelo teške krađe putničkog motonog vozila marke Nissan, koje je bilo parkirano na parking prostoru u ulici Nerkeza Smailagića, općina Novi Grad Sarajevo.

Radeći na rasvjetljavnju navedenog krivičnog djela, istog dana u 23.15 sati, policijski službenici III PU su u ulici Adija Mulabegovića, općina Novi Grad Sarajevo, pronašli parkirano šlep vozilo na čijem se tovarnom dijelu nalazilo otuđeno motorno vozilo, pored kojeg su se nalazila dva nepoznata lica, koja su se pokušala udaljiti, u čemu su spriječena od strane policijskih službenika. Izvršenim provjerama utvrđeno je da se radi o Č.N., rođen 1994. godine u Sarajevu i L.S., rođen 1964.godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni. Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH (Teška krađa), Č.N. i L.S. su lišeni slobode i predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, navode iz MUP-a.