Iz Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine u ponedjeljak rano poslijepodne dostavljen je novi pregled epidemiološkog stanja u BiH.

Riječ je o podacima za 22.06.2020. do 12:00 časova.

Kada se podaci uporede s onima prije vikenda, dakle od petka 19.06. ove godine - jasno je da broj zaraženih koronavirusom prilično dramatično raste, zbog čega je i jasno da krizni štabovi/stožeri razmatraju uvođenje strožijih mjera.

Detaljne podatke možete pogledati u tablicama ispod. Obavljeno je 2.604 testiranja uzoraka, i čak je 252 nova potvrđena slučaja! Imaju i dva nova smrtna slučaja, čime se ukupan broj umrlih popeo na 171.

Ambulance koronavirus Kina

Ambulance koronavirus Kina

PETI SMRTNI SLUČAJ U BD. U Brčkom Distriktu (BD) je od posljedica virusa korona preminuo pacijent koji je bio smješten u Bolnici, i to je peti smrtni slučaj od proglašenja vanrednog stanja u distriktu, potvrđeno je danas iz Štaba za zaštitu i spasavanje u tom gradu.

Virusom korona u Brčkom je do sada zaraženo 26 osoba, od kojih je 16 ranije izliječeno, dok je petoro zaraženih bez simptoma i trenutno se nalaze u samoizolaciji i pod zdravstvenim su nadzorom. Testirano je 966 lica, a rezultate čeka njih 11. Pod zdravstvenim nadzorom nalaze se 32 lica.

UMRLA ŽENA IZ TESLIĆA. Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske (RS) u posljednja 24 sata prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Kako se dodaje, radi se o ženi starije životne dobi sa više udruženih oboljenja iz Teslića.

Do sada je u ovom bh. entitetu potvrđeno 1.905 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 120 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

(Doznajemo.com)