Novac potreban za operaciju djevojčice Nejle Suljkanović iz općine Kalesija je obezbijeđen uz pomoć dobrih ljudi.

"Dragi moji prijatelji, rodbino, humani dobri ljudi, ovim vam se putem obraćam da vam kažem da smo iskupili pare za operaciju. Hvala vam još jednom od srca", napisala je na Facebook profilu Nejlina mama Selma.

Nejli Suljkanović je odmah nakon rođenja ustanovljen Rettov sindrom, veoma rijedak poremećaj u razvoju mozga. Posljednjih nekoliko sedmica pokrenuto je nekoliko humanitarnih akcija, s ciljem sakupljanja novca potrebnog za operaciju, koja košta 12.000 eura.

Njeni roditelji Sabahudin i Selma već godinama u tišini nabavljaju ono što je njihovoj kćerki potrebno kako bi je održavali u životu. Curica hitno mora operisati kičmu, a operacija se treba izvesti u Zagrebu.

Posljednjih dana podigla se “buka” oko uključenja Billyja Agića zu humanitarnu akciju, kojeg je majka optužila i za prevaru, a koji je, navodno, odlučio prodati automobil za liječenje djevojčice.

Ipak, sve na kraju ima lijep epilog. Humanitarnoj akciji odazvao se veliki broj ljudi koji su željeli pomoći u spašavanju jednog mladog života i Nejla sada može biti operisana, javlja Tuzlanski.ba.