Novi težak slučaj suicida mlade djevojke u Bosni i Hercegovini, ovoga puta u Jajcu! Šok i nevjerica zavladala je jučer u poslijepodnevnim satima među stanovnicima mjesta Barevo, koje se nalazi u općini Jajce, nakon što se proširila vijest o nesretnoj smrti 24-godišnje djevojke Ilhane Krak.

Naime, nakon priče iz Zenice, kad se ručnom bombom u stanu u naselju "Makovi" raznijela 22-godišnja Naida Čičak, navodno zbog nesretne ljubavi, sucid je u porodičnoj kući počinila i 24-godišnja Ilhana Krak.

Ilhana Krak 1

Šokantna je priča o samoubistvu mlade djevojke, pišu mediji. Ova 24-godišnjakinja pronađena je mrtva u porodičnoj kući, a smrt je nastupila vješanjem. Građani Jajca su u šoku.

Nakon Zeničanke Naide Čičak, ovo je drugo samoubistvo mlade djevojke u posljednjih 10 dana.

- Možemo potvrditi da su naši službenici u nedjelju u poslijepodnevnim satima zabilježili događaj samoubistva u kojem je vješanjem život oduzela djevojka Ilhana Krak – izjavio je Bare Pršlja, načelnik PU Jajce, javlja Jajce Online.

Komšije su je, kako svjedoče, također posljednji put vidjeli jučer u jutarnjim satima kako odlazi u trgovinu, no ponašala se uobičajeno i ničim nije odavala da nešto nije u redu i da bi mogla počiniti tako strašan čin.

Motivi zbog čega se ova mlada djevojka ubila ostali su nejasni, jer svojim ponašanjem nije ukazivala da bi se mogla odlučiti na tragičan čin. Komšije i prijatelji su za Ilhanu imali samo riječi hvale. Tvrde da je bila izrazito lijepa, pametna i radišna, ali i povučena djevojka. Ničim nije odavala da ima bilo kakvih problema.

O navedenom događaju je upoznat kantonalni tužilac, a potrebne mjere na kompletiranju događaja poduzeli su policijski službenici OKP PU Jajce.

PROŠLA EDUKACIJU. Krajem 2015. godine  Centar za socijalni rad Jajce i Socijalno-edukativni centar počeli su provođenje javno važećeg programa "Osposobljavanja za pružanje podrške i asistencije osobama s intelektualnim teškoćama" na području općine Jajce. Jedna od 22 polaznika ove šestomjesečne edukacije bila je i nastradala Ilhana Krak.

DŽENAZA-namaz nastradale djevojke je 10. septembra 2019. godine poslije ikindije-namaza (17 sati) u Barevu.

POVEZANO
Naida Čičak (22) MakoviPoznat identitet MLADE ZENIČANKE (22) koja je na stravičan način počinila SUICID u "Makovima"

(Doznajemo.com/Jajce Online)