Muška beba u dobi od 10 dana oteta je danas u sarajevskom naselju Hadžići. Dijete je navodno otela mlađa žena koja se predstavila kao patronažna sestra, dok je bebu čuvala tetka Nađa Mehdi.

POVEZANO
Pedijatrijska klinika SarajevoBEBA JE ŽIVA, ODLIČNA VIJEST!! Pronađeno dijete koje je jutros ukradeno u Hadžićima

Tetka je u izjavi za medije tvrdila kako je ostala sama sa djetetom, dok je majka bebe Lejla Ismailovski otišla prijaviti novorođenče u Općinu. Otac bebe Kenan bio je na poslu.

Nakon jutrošnje prijave građana u Hadžićima, iz familije nestale bebe potvrđeno je da se radi o otmici te da je osoba koja se neistinito predstavila kao patronažna sestra ušla u stan roditelja da bi, kako je tvrdila, pregledala bebu.

Otmica bebe Hadžići 0

Tetka otete bebe

Unutra se s muškim novorođenčetom starim 10 dana nalazila tetka. U jednom momentu lažna patronažna sestra zgrabila je bebu i istrčala vani, gdje ju je čekao saučesnik u automobilu, navodno sivoj Opel Astri, nakon čega su pobjegli.

Kako se doznaje, tobožnja medicinarka iskoristila je priliku kada je tetka bila u kupatilu da ukrade dijete i pobjegne. Ona je tetki kazala da je u kupatilu nešto prosula te da to treba počistiti.

Kada je tetka krenula u kupatilo, žena ju je zaključala i pobjegla s djetetom. Majka djeteta nije bila prisutna kada se otmica dogodila, jer je otišla u Općinu da prijavi bebu, jer njen suprug nije mogao dobiti slobodan dan na poslu.

- Došla je mlađa žena u bijelom mantilu, sa medicinskom maskom na licu i maramom svezanom oko glave. Oko vrata je imala stetoskop i predstavila se kao patronažna sestra. Sestra je u međuvremenu otišla. Ta žena je tri puta izlazila i ulazila u stan. Izašla je i vratila se sa nečim poput vage i rekla je da mora izvagati bebu. Opet je izašla, pa se vratila i rekla da mora uraditi bebi bris grla i nosa. Tražila mi je štapiće za uši i nešto za dezinfekciju, što sam joj dala. Onda je otišla da opere ruke u kupatilo i tu se malo zadržala. Kada je izašla iz kupatila, rekla je da je prosula vodu, pa sam otišla tamo da to počistim. Uzela sam zoger i ona je u tom trenutku zatvorila vrata i zaključala me - izjavila je tetka dječaka, kako je citira Faktor.

Nastavlja da je odmah shvatila o čemu se radi i počela vrištati. To je čula komšinica koja je ušla u stan, te ju je pustila iz kupatila i odmah su pozvale policiju.

- Komšije su rekle da su je vidjele kako trči s bebom prema sivom automobilu, ali su svi mislili da s bebom nešto nije uredu i da joj pomaže - navodi potresena djevojka.

Komšije se prisjećaju da je lažna patronažna sestra sjedila cijelo jutro u komšiluku, a pri bijegu je poručila komšijama: "Nosim masku, imam polipe… ne želim da pređe na bebu".

Otmičarka je, prema prijavi, visoka oko 160 centimetara te je na licu imala medicinsku masku, stara je oko 35 godina.

Roditelji Jasmina i Kenan Ismailovski su policiji dali izjave. Opis otmičarke proslijeđen je svim policijskim patrolama na području Sarajevskog kantona te je pokrenuta opsežna potraga za djetetom.

Cijeli slučaj desio se u Igmanskoj ulici u Hadžićima.