Mirjana Dragičević-Soldo, navodna vidjelica iz Međugorja (BiH), pred svojom je vilom u uvali Blace, na otoku Hvaru, Općina Sućuraj (Hrvatska), dala nasuti beton preko prirodnih stijena, a onda je taj nered obložila kamenim pločicama kakvim po njezinim Bijakovićima u BiH susjedi pravee suhozide, piše današnje izdanje Slobodne Dalmacije dodajući kako dileme nema jer su, prema podacima iz zemljišnih knjiga, vlasnici kuće i parcele zaista Mirjana i njen suprug Marko Soldo.

- Pozvali su nas šokirani mještani, posvjedočili smo pravom devastatorskom čudu! - piše list.

Na betonirani i popločeni dio obale postavljene su i ležaljke pa se radi i o uzurpaciji pomorskog dobra jer je utvrđeno kako na tom dijelu nema ni koncesijskog odobrenja.

Mirjana Dragičević-Soldo Hvar devastacija 0

Za sada još uvijek nema nikakve reakcije nadležnih službi, inspekcija, komunalnih redara, a ni Općine koju vodi načelnik Ivan Slavić kojeg je nedavno Glas Koncila proglasio primjerom demografske obnove jer ima četvero djece koja ministriraju i pjevaju u dječjem crkvenom zboru.

Štaviše, mještani koji su prijavljivali uzurpaciju obale doživjeli su prijetnje.

Mirjana Dragičević-Soldo Hvar devastacija 0

- Dala je betonirati i popločati plažu, a onda je još i potjerala Sućurane koji su se tu inače dolazili okupati. Devastira i radi privatnu plažu na devastiranom, a institucije ne reagiraju - svjedoči profesorica Suzana Kačić-Bartulović, koja je ovaj primjer uzurpacije pomorskog dobra ranije prijavila nadležnim.

- Inspekcijski nadzor nad betoniranjem i popločenjem platoa u uvali Blace u Sućurju na otoku Hvaru bit će uvršten u plan inspekcijskog nadzora u idućem razdoblju, glasio je odgovor Državnog inspektorata za Slobodnu Dalmaciju.

Mirjana Dragičević-Soldo Hvar devastacija 0