U četvrtak u 13 sati na gradskom groblju Vlakovo (Sarajevo) obavljena je dženaza Izetu Baltiću, koji je poginuo nakon nesreće u saobraćaju na regionalnom putu Brodar - Rudo, u mjestu Setihovo.

Stotine ljudi i kilometarska kolona vozila sa autoputa do groblja, više nego dovoljno svjedoče o kakvom se čovjeku radilo. A kakav je čovjek bio, govori i podatak da je njegova posljednja rečenica koju je izgovorio bila: "Jesam li koga ubio?"

Baltić je otac voditeljice Larise Sare Baltić. On je preminuo u goraždanskoj Kantonalnoj bolnici, nakon što je teško povrijeđen u nezgodi koja se dogodila na regionalnom putu Brodar – Rudo, u mjestu Setihovo.

Vijest o njegovoj smrti šokirala je ne samo njegovu porodicu i rodbinu, već i brojne prijatelje. Izet je važio za dobrog čovjeka i pravog prijatelja, u pravom smislu te riječi. Stoga i ne čudi što je njegova iznenadna smrt izuzetno teško pala svima koji su ga poznavali. 

Izet Baltić je poginuo u saobraćajnoj nesreći, žureći na dženazu iz Sarajeva ka svojoj Sjenici.

Njegova posljednja rečenica koju je izgovorio bila je: "Jesam li koga ubio?" To svakako mnogo govori o njemu. Čak i tada, u kolima Hitne pomoći, sa preteškim vanjskim i unutrašnjim povredama, on je mislio na druge.

Izvor: Ekskluziva.ba