Dženaza Edinu Zejćiroviću klanjana je danas u 12.10 sati ispred džamije u Ratkovićima (Čelić, BiH), nakon čega je ukopan na mezarju Ratkovići. Iza ubijenog Edina ostali su roditelji, kćerka, trojica braće, djed i nana.

30-godišnjeg mladića Edina Zejćirovića iz spomenutog mjesta je grupa nasilnika iz Brčkog 17. novembra u tom gradu otela i na svirep i podmukao način ubila, nakon čega su njegovo tijelo bacili u Savu.

POVEZANO
Status brata ubijenog mladića Edina ZejćirovićaPotresan status brata svirepo ubijenoga Edina (30): Ulazim na vrata kad tamo, na stolu, moj brato...

Dženaza Edinu Zejćiroviću 1

Dženaza Edinu Zejćiroviću 1

Dženaza Edinu Zejćiroviću 1

Zbog otmice i ubistva 30-godišnjaka, za kojim je familija očajnički tragala od 17. novembra sve do pronalaska njegovog tijela u Savi, u mjestu Vučilovac, pritvoreni su Brčaci Suan Halilović, Suvad Djedović i Nihad Hukić. Još jedan muškarac za kojeg se sumnja da je učestvovao u svirepoj likvidaciji mladića lišen je slobode naknadno. U pitanju je Samid Šabanović, koji se nalazi na kriminalističkoj obradi u policiji Distrikta Brčko.

Ova četvorica se sumnjiče da su 17. novembra oteli Zejćirovića, te ga poslije mučenja i iživljavanja ubili u rejonu Vučilovca. Počinioci ubistva snimali su mobilnim telefonom posljednje trenutke života svoje žrtve. Na snimku, koji se pojavio u medijima, prikazano je fizičko i verbalno maltretiranje mladića.

Dženaza Edinu Zejćiroviću 1

Dženaza Edinu Zejćiroviću 1

MOTIV LJUBOMORA? U jednom momentu na snimku koji traje 2,5 minuta čuje se da neko pita Zejćirovića: "Ho`š kod žene moje, a? Ho`š kod moje žene? Javio se ti njoj da vidiš treba li joj šta", što ostavlja mogućnost da je Zejćirović ubijen zbog ljubomore jednog od počinitelja ovog zločina.

Dženaza Edinu Zejćiroviću 1

Dženaza Edinu Zejćiroviću 1

POVEZANO
Edin ZejćirovićEDIN (30) UBIJEN ZBOG OVOG? "Ho'š kod žene moje, ha? Javio se ti njoj da vidiš treba li joj šta"