U Univerzitetskom kliničkom centru (UKC)  Tuzla nakon porođaja preminula je 20-godišnja majka tek rođene bebe inicijala B.I. Ovu informaciju je putem društvene mreže objavio suprug preminule porodilje, E.I. iz Srebrenika koji je slučaj prijavio Tužilaštvu Tuzlanskog kantona (TK).

Gotov je i obdukcioni nalaz, a Admir Arnautović iz Tužilaštva TK navodi:

POVEZANO
Majka B.I. iz Srebrenika 1Iza nje su ostali muž i mala beba... VIJEST O SMRT MLADE MAJKE POTRESLA BiH

- U nalazu i mišljenju vještaka obducenta, a vezano za uzroke smrti dvadesetogodišnje porodilje koja je preminula 9. marta 2020. godine na Klinici za ginekologiju i akušerstvo u UKC-u Tuzli, navedeno je da je smrt nastupila uslijed septičnog šoka a koji je, najvjerovatnije, posljedica infekcije piogenim streptokokom grupe A. Tužilaštvo je odmah na osnovu izjave muža preminule formiralo predmet, te je u saradnji sa MUP-om TK izuzeta sva medicinska dokumentacija koja se odnosi na dvadesetogodišnju djevojku.

Poduzimaju se sve potrebne istražne radnje, te će biti izdane naredbe za sva potrebna medicinska vještačenja u cilju utvrđivanja svih okolnosti koje se vezuju za smrt porodilje. Također će se saslušati sve osobe koje imaju neposredna ili posredna saznanja o ovom događaju.

POVEZANO
UKC Tuzla ljetoDirektor Jusufović nakon smrti porodilje na UKC: Tragični događaj je samo vrh ledenog brijega

(Doznajemo.com/tuzlanski.ba)