Uviđaj i obdukcija su pokazali da je Š.A, čije je tijelo u utorak pronađeno nedaleko od tržnog centra FIS u naselju Ceravci, kod Bihaća, počinio samoubistvo!

Četrdesetpetogodišnji Š.A, čije je tijelo u utorak pronađeno nedaleko od tržnog centra FIS u naselju Ceravci, kod Bihaća, sam je sebi oduzeo život, tako što je komad stakla zabio sebi u vrat. Ovo je potvrdila obdukcija obavljena danas, izjavila je za Oslobođenje Snežana Galić, predstavnica za javnost MUP-a Unsko-sanskog kantona, piše Oslobođenje.

“Koliko znam njegova smrt nema veze sa FIS-om, a još se istragom, koja je u toku, utvrđuju motivi zašto je muškarac počinio samubistvo, te da li se radi o psihički bolesnoj osobi”, objasnila je Galićeva.

Tokom uviđaja na mjestu pronalaska tijela policija je pronašla i komad stakla kojim je četrdesetpetogodišnjak sebi prerezao vrat.

Podsjetimo, Policijskoj stanici Bihać sinoć je oko 19 sati prijavljeno da se nedaleko od tržnog centra FIS nalazi tijelo muškarca. Policijska patrola je odmah izašla na mjesto događaja i pronašla leš. Uviđajem, koji je izvršen jutros, rukovodio je dežurni tužilac, Kantonalnog tužilaštva koji je naredio obdukciju tijela.