Alen Dančić (28) iz Banjaluke, čije je tijelo juče izvučeno iz Vrbasa kod mosta u banjalučkom naselju Trapisti, umro je usljed utapanja, nakon što je sa visine pao u plitku vodu.

Povezani sadržaji:

POVEZANO
Alen DančićPOTRESNA PORUKA UJNE MLADIĆA KOJI JE JUČE NAĐEN MRTAV: "Oprosti mi, sada mi je žao zbog..."

POVEZANO
Alen Dančić tijeloTUŽNA VIJEST STIGLA IZ BANJALUKE: U Vrbasu pronađeno tijelo nestalog mladića (28) Alena Dančića

Izjavio je ovo Željko Karan, direktor Zavoda za sudsku medicinu RS, gdje je po nalogu banjalučkog Tužilaštva obavljena obdukcija.

"Uzrok smrti je utapanje, a uočene su višestruke povrede na lijevoj bočnoj strani. Te povrede su nastale kao posljedica pada s visine negdje u plitku vodu", naveo je Karan.

Rezultati obdukcije govore u prilog dosadašnjim rezultatima istrage, prema kojim je Dančić najverovatnije počinio samoubistvo skočivši sa nekog od mostova na Vrbasu.

Dančić je posljednji put viđen u noći između 5. i 6. januara ove godine. Radio je kao konobar u kafiću "Pećina", nedaleko od autobuske stanice u Banjaluci, gdje je ostavio oproštajno pismo u kojem je najavio svoje namjere o suicidu. Nakon toga porodica je alarmirala policiju i građane u nadi da će ga možda ipak pronaći živog, a njegov ujak je nudio i novčanu nagradu za informacije o njemu.

Međutim , ispostavilo se da je Dančić ipak ispunio ono što je najavio u oproštajnom pismu. Otac je jednog djeteta, a poznanici i prijatelji su ga opisivali kao dobrog i poštenog mladića. Spekulisalo se da su ga na ovaj čin nagnali novčani dugovi, ali zvanično motivi samoubistva nisu poznati.

(Doznajemo.com/Faktor.ba)