Dvadesetšestogodišnja Z.Č. (26) iz Petrovca i njeno novorođenče pronađeni su mrtvi u nedjelju naveče u iznajmljenom stanu u Mrkonjić Gradu (BiH), gdje se, kako se doznaje, ova žena sama prijevremeno porodila.

Obdukcija tijela preminule porodilje Z.Č. (26) iz Petrovca i njenog novorođenčeta koji su pronađeni mrtvi u stanu u Mrkonjić Gradu, pokazala je da se beba rodila u terminu te da je majka podlegla usljed teškog porođajnog krvarenja, a beba usljed neadekvatnog zbrinjavanja, pišu Nezavisne novine.

Kako se doznaje, na njihovim tijelima nema tragova nasilja a beba koja je rođena sa urednom težinom i dužinom za terminski porođaj, podlegla je jer nije zbrinuta a između ostalog, pupčanik je bio samo otkinut, ali ne i podvezan.

Iako su njeni poznanici tvrdili da je preminula žena, koja je radila kao konobarica u Mrkonjić Gradu, bila u sedmom mjesecu trudnoće, pa su sumnjali na prijevremeni porođaj, obdukcija je ipak pokazala da je porođaj bio u 9. mjesecu.

Z.Č. je živjela kao podstanar jer se doselila iz Grahova u Mrkonjić Grad, gdje je bila zaposlena, ali budući da su lokali zatvoreni zbog situacije sa virusom korona, posljednjih dana nije radila.

Ovaj šokantan slučaj otkriven je u nedjelju kada se ona nije javljala na mobilni telefon pa su poznanici odlučili da vide šta se desilo, ali ovakav stravičan scenario niko nije očekivao.

Po ulasku u njen iznajmljeni stan zatečen je horor, jer je tijelo bebe, kojoj je bila presječena pupčana vrpca, pronađeno u kuhinji u lavoru, dok je porodilja nađena pored kreveta. Iza Z.Č. je ostala mala kćerka iz prvog braka, koja živi sa bakom i djedom u Grahovu.

Hitna TRAGEDIJA

Kada su njeni poznanici shvatili da se ona ne javlja, pokušali su da vide šta se dešava, ali ovakav stravičan scenario niko nije očekivao.

ŠOKIRANI MJEŠTANI. Prema prvim nezvaničnim informacijama, radi se o komplikovanom porođaju koji je doveo do smrti porodilje i bebe, ali je ostalo nejasno zašto porodilja nije pozvala pomoć.

- Pretužno je da su nastradale majka i beba u takvim uslovima i to u naseljenom mjestu, jer nikome nije jasno da li se uspaničila pa nije stigla zvati pomoć ili je mislila da ipak može nekako sama da se porodi, navode mještani za "Nezavisne novine".

POLICIJSKA UPRAVA Mrkonjić Grada navela je da im je ovaj slučaj prijavljen u nedjelju, oko 21:20.

- Policija je obaviještena da se Z.Č., koja stanuje kao podstanar u privatnoj kući u Mrkonjić Gradu, ne javlja na mobilni telefon i ne otvara ulazna vrata. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Policijske stanice Mrkonjić Grad, koji su zajedno sa vlasnikom stana ušli u stan i zatekli beživotna tijela Z.Č. iz Petrovca i novorođenčeta, objavljeno je iz PU Mrkonjić Grad.

Dodali su da je obavljen uviđaj uz prisustvo doktora mrtvozornika Doma zdravlja Mrkonjić Grad.

- O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio obdukciju tijela. Tek kada se to završi, biće poznat uzrok smrti. O više detalja zasad ne možemo da govorimo, zaključili su u policiji.