Uzrok smrti 7-godišnjeg dječaka Luke B., člana Akademije fudbala ''Srđan Mladinić" iz Splita, koji je preminuo u četvrtak prilikom skoka u bazen na "Termalnoj rivijeri" Ilidža, je utapanje!

Ovu informaciju za sarajevski Dnevni avaz potvrdio je Nermin Sarajlić, vještak medicinske struke, koji je obavio obdukciju tijela.

Mališan je u bh. prijestonicu stigao sa svojim klubom na turnir "Šampion junior kup".

U kritičnom trenutku kod bazena su bili njegova majka i trener, ali mu nije bilo spasa.

Almir Prguda, direktor turnira, ranije je izjavio da je uzrok smrti srčani udar. No, rezultati obdukcije su pokazali da je ipak riječ o utapanju.

POVEZANO
Termalna rivijera smrt dječaka 10/01/19bTRAGEDIJA NA TURNIRU “ŠAMPION JUNIOR KUP”: Smrtno stradao sedmogodišnji dječak iz Splita

Joško Šerka, svjedok nesreće, tvrdi kako nije istina da je dijete odmah izvučeno iz bazena:

- Bio sam među onima koji su potrčali kada se počelo vikati i tražiti doktora. Bilo nas je možda pet koji smo odmah dotrčali. Dijete je već bilo potpuno modro kada je izvučeno iz bazena, znači da je dolje provelo bar deset minuta. Ne znam tko se ovime pokušava opravdati, ali sramota je da hotel s pet zvjezdica nema službu čuvanja na bazenu - izjavio je Šerka.

Potvrđuje da su se doktori više od dva sata borili kako bi mališana vratili u život, te da mu je srce čak u nekoliko navrata davalo puls, no naposljetku je ipak izdahnuo - naveo je ovaj Bračanin.

Inače, cijela drama na bazenima trajala je nekoliko sati, a nije jasno kako je tačno došlo do utapanja djeteta. Ostala djeca odmah su poslana u svoje sobe kako se ne bi dodatno traumatizirali.

Turnir je u petak nastavljen, utakmice su započinjale minutom šutnje, a igrači su nastupali s crnim trakama...

Termalna rivijera smrt dječaka 10/01/19a