Prema preliminarnim rezultatima obdukcije obavljene u Mostaru, na tijelu 19-godišnje djevojke Lane Bijedić iz Mostara, koje je pronađeno u nedjelju u rijeci Studenčici kod Ljubuškog, nađeni su tragovi udaraca, većinom u predjelu glave, a ima i određenih tragova u predjelu ruku i rebara.

Pored toga, pronađeni su i tragovi na vratu, nalik onima koji nastaju gušenjem, potvrdio je za Fenu kantonalni tužitelj Zapadnohercegovačkog kantona (ZHK) Josip Aničić.

POVEZANO
GSS Ljubuški - Lana BijedićSVE STRAŠNIJI DETALJI SMRTI LANE BIJEDIĆ (19): Kćerka profesorice, očajnički se borila s ubicom!?

– Za sada nema tragova da je djevojka bila silovana – tvrdi on i navodi kako se čeka pismeni nalaz i mišljenje vještaka.

Aničić je potvrdio i da je na mjestu događaja pronađen mobitel ubijene djevojke koji je poslan na vještačenje u Sarajevo te da, prema informacijama Kantonalnog tužiteljstva, zasad nema osumnjičenih.

Lana Bijedić vijadukt 1

Tijelo djevojke je bačeno u rijeku Studenčicu u mjestu Studenci na skrovitom mjestu, tačno ispod vijadukta autoputa (Foto: Avaz.ba)

Prema prvim rezultatima, sve se događalo oko mjesta na kojem je pronađena, na što ukazuju i tragovi borbe nađeni tokom uviđaja – naglasio je Aničić.

Podsjećamo, na poziv Policijske uprave Ljubuški beživotno tijelo djevojke iz rijeke su izvukli pripadnici Gorske službe spašavanja iz Ljubuškog i Čitluka.

Pripadnici MUP ZHK kantona i dalje osiguravaju mjesto zločina, a istražitelji još "češljaju" teren.

Policija je pozvala građane da ako imaju bilo kakve informacije vezane za ovaj događaj kontaktiraju MUP na broj 039/ 830-808.

POVEZANO
Lana Bijedić škola statusDIRLJIV STATUS NJENE BIVŠE ŠKOLE nakon tragične smrti 19-godišnjakinje iz Mostara