Nestabilno vrijeme s padavinama se nastavlja i o tome ste mogli čitati već u objavama i prognozama proteklih dana.

Još jednom treba ponoviti da bi obilne kiše lokalno trebalo biti danas i idućih dana, a tokom vikenda je ponajprije u gorju moguć obilan snijeg. Ponajprije se to odnosi na gorska područja Hrvatske, jugozapadne, zapadne, sjeverozapadne i srednje Bosne i gorskih dijelova Hercegovine.

Između nedjelje i četvrtka obilnijih snježnih padavina moglo bi biti i u drugim gorskim područjima regije.

{fragment:0n

Također, između subote i četvrtka uz kišnih i snježnih padavina moglo bi biti u nizinama sjeverozapadne i centralne Hrvatske, zatim u Bosni, zapadnoj, jugozapadnoj, južnoj i srednjem dijelu Srbije, sjevernom dijelu Crne Gore, zatim zapadnim, sjeverozapadnim i jugozapadnim dijelovima Makedonije.

Nadalje, postoje naznake da se snježna granica između kraja nedjelje i četvrtka spusti i do 500 metara nadmorske visine i u području Hercegovine, zaleđa Dalmacije, te priobalnih područja Crne Gore, posebno se odnosi na sredinu iduće sedmice.

Kao što vidite na slikama po odstupanjima temperatura u idućih desetak dana da pravog dugotrajnog proljeća nema na vidiku. Dakle, nastavilo bi se nestabilno i neprimjereno hladno vrijeme, sve do idućeg vikenda, nakon kojeg bi se temperatura mogle približiti normalnim vrijednostima za doba godine. To naravno nosi opasnost vezanu za brzo otapanje snijega i porast vodostaja rijeka.

Jahorina snijeg 24/10/2017

Jahorina snijeg 24/10/2017

Jahorina snijeg 24/10/2017

Jahorina snijeg 24/10/2017

(Doznajemo.com/Vremenska prognoza za HR i BIH svakodnevna)