Na svom svom Facebook profilu Davor Mikulić, sin arhitekta i izdavača (Rabic, op.prir.) Gorana Mikulića i unuk čuvenog umjetnika Marija Mikulića, izrazio je svoje ogorčenje zbog odluka o dodjeli Šestoaprilske nagrade, najvišeg priznanja koje dodijeljuje Grad Sarajevo!

Podsjetimo, Gradsko vijeće Grada Sarajeva nedavno je donijelo odluku o dobitnicima spomenute nagrade, a među njima je i kontroverzni Alija Hadžiosmanović, poznatiji kao "Braco", inače alfa i omega FK "Vrbanjuša"!? On treba dobiti Šestoaprilsku nagradu u oblasti sporta.

Goran Mikulic Rabic

Gospodin Davor Mikulić napisao je sljedeće:

- Bravo grade, dali ste 6-oaprilsku nagradu Braci gumenoj glavi. Radi Braca nas svi zovu glupim Bosancima. Moj otac je tri puta predložen za istu nagradu, nije prošao. U svom radnom vijeku je napravio prvu poslijeratnu monografiju Sarajeva, sa čijeg omota kradete fotku zadnjih 15 godina. 10 (čitaj deset) izdanja Sarajevo moj grad, reprint Fojničkog Grbovnika, reprint Hagadhe, na desetine kapitalnih kulturnih djela. Ranjen u ratu sa metkom od PAM-a. Vi ga nazivate Hrvatom, a čuva građansku državu svojim imenom i prezimenom, jer nikada nije dao da ga zovu Hrvatom. Sa svojih 70+ godina pravi najvažnije kulturne događaje u gradu i promoviše ovaj grad. I što je najtužnije voli ovaj grad, haram vam sve bilo! Bilo bi mu bolje da je stao u Čovićevu gardu.

Žao mi je što vaša perspektiva ne ide dalje od Čaršije do Marijin dvora, na to ćete i svesti ovaj grad. Mater vam j....., a mi svi odosmo.

(Doznajemo.com)