U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila na autoputu A1 Sarajevo - Zenica, u smjeru Vogošćanske petlje u mjestu Butile, poginule su tri osobe, dok su dvije teško povrijeđene.

Do nesreće je došlo oko 18.25 sati, kada je automobil BMW X5, kojim je upravljao 20-godišnji Almir Ejubović iz Sarajeva, skrenuo u desnu stranu van kolovoza, te udario u zaštitnu metalnu ogradu pored ceste i metalni stub, tačnije nosač saobraćajne signalizacije.

Tom prilikom na mjestu su poginuli putnici iz vozila, 18-godišnja Ajla Ibrica, te 17-godišnja Nađa N., obje iz Sarajeva.

Butile nesreća 29/06/2018 10

Njihovu smrt u 19.01 sati konstatovali su ljekari Hitne pomoći iz Sarajeva. Tijela su prevezena vozilom KJKP "Pokop" u prosekturu Bare, gdje po naredbi tužioca sarajevskog Kantonalnog tužilaštva treba biti obavljena obdukcija.

U nesreći je teške tjelesne povrede zadobila 17-godišnja Lejla O. iz Sarajeva, koja je vozilom Hitne pomoći prevezena u Opću bolnicu u Sarajevu kako bi joj se ukazala medicinskaa pomoć. Povrijeđena djevojka potom je upućena na KUM Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), gdje je prilikom ukazivanja ljekarske pomoći preminula u 20.05 sati.

Teško je povrijeđena i 18-godišnja Ajla O. iz Sarajeva, koja je prevezena na KUM KCUS, a potom na Kliniku za anesteziju i reanimaciju, gdje je zadržana na daljem liječenju.

Butile nesreća 29/06/2018 10

Vozač BMW-a također je teško povrijeđen, a doktori su konstatovali da je zadobio prelome pršljena lumbalnog dijela kičme i nosne kosti, te je iz Opće bolnice, gdje mu je prvobitno ukazana pomoć, dalje prebačen u KUM KCUS, a potom ponovo u Opću bolnicu u kojoj je zadržan na liječenju.

Prema informacijama iz policije, BMW nije bio registrovan, a na prednoj i na zadnjoj strani imao je različite i nepripadajuće tablice.

O nesreći je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva KS, koji je zajedno sa uviđajnom ekipom MUP-a Kantona Sarajevo i vještakom mašinske struke rukovodio uviđajem.

POVEZANO
Butile nesreća 29/06/2018 4MUP KS objavio detalje nesreće: Dvije djevojke imale 17 godina, treća 18 godina, BMW NEREGISTROVAN