S utorka na srijedu u 21.05 sati, na regionalnom putu Kakanj – Zenica (BiH), u mjestu Tičići, došlo je do teške saobraćajne nezgode i kojoj je jedna osoba smrtno stradala.

Prema dostupnim informacijma vozilo Opel Astra (J16-K-293), za čijim je upravljačem bio četrdestšestogodišnji Nermin Gadžun izletjelo je s dionice regionalne ceste usljed velike brzine na jednom asfaltnom udubljenju i došlo je prevrtanja vozila u kanal.

Usljed zadobijenih povreda Gadžun je preminuo na licu mjesta. Odmah po dojavi o nesreći izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice (PS) Kakanj, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona (ZDK).

Prema njegovoj naredbi tijelo vozača prevezeno je u prosekturu Gradskih grobalja u Visoko radi obdukcije, a vozilo prevezeno pred PS Kakanj.

Ova dionica regionalne ceste nije bila u prekidu dok je trajao uviđaj, a odvijao se jednom trakom naizmjenično. Doznajemo da je Gadžun bio uposlenik Rudnika Zenica i da je radio u jami Raspotočje. Istraga je u toku.