43-godišnji slavni glumac Chadwick Boseman umro je od raka. Zvijezda Black Panthersa četiri godine je tajila svoju bolest, a posljednje godine života posvetio je snimanju filmova, ali i pomaganju svima koji se bore s tom opakom bolešću.

Njegova smrt šokirala je cijeli svijet i sada se u medijima pojavljuje sve više detalja o posljednjim mjesecima njegovog života. Američki i britanski mediji posebnu pažnju daju njegovom posljednjem Instagram videu koji je emitiran u četvrtom mjesecu ove godine.

Video se danas širi društvenim mrežama, a fanovi preminulog glumca koji su Instagram live tvrde da su ga mnogi tada pitali je li mu dobro, budući da je mnogima izgledao slabije i mršavije. On je odbio odgovarati na sva pitanja o svom zdravlju.

Instagram liveom Boseman je pokrenuo humanitarnu akciju "Operation 42" koja je pomagala afroameričkim zajednicama najteže pogođenim novim koronavirusom.

Posljednje objave na društvenim mrežama Boseman je postavio 12.08., kada je na svom Instagram i Twitter profilu dao podršku Kamali Harris, kandidatkinji za potpredsjednicu SAD.

(Doznajemo.com)