Objavljen je termin ispraćaja Ajle Ibrice (18), te Nađe Neradin (17) i Lejle Oruč (17), stradalih u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se desila u petak u večernjim satima na autoputu A1 Sarajevo - Zenica, u mjestu Butile.

Nesreća se desila kada je neregistrovani BMW X5, sa nevažećim tablicama, kojim je upravljao 20-godišnji Almir Ejubović, velikom brzinom skrenuo u desnu stranu van kolovoza, te udario u zaštitnu metalnu ogradu pored ceste i metalni stup, tačnije, nosač saobraćajne signalizacije.

Ljekari KCUS-a se jos uvijek bore za život Ajle (18) sestre nastradale Lejle (17), dok je vozač zadržan na liječenju u bolnici.

POVEZANO
Butile nesreća - Nađa, Lejla, AjlaDANAS OBDUKCIJA TIJELA STRADALIH TINEJDŽERKI: "Ono je bio horor. Dugo sam u ovom poslu, ali..."

Lejla Oruč i Ajla Ibrica trebaju biti ispraćene s ovog svijeta u utorak 03.07.2018. poslije Ikindije-namaza (17 h), na groblju Vrbanja (Tarčin), a Nađa Neradin istog dana poslije Podne namaza (13 h) ispred džamije u Kahrimanima, da bi se ukop obavio na groblju Kahrimani-Zovik.

Posmrtnice Nađa, Lejla, Ajla

Posmrtnice Nađa, Lejla, Ajla

Posmrtnice Nađa, Lejla, Ajla

(Doznajemo.com)