Kako je u nedjelju navečer na svojoj stranici objavio Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu, ovaj svijet je napustio jedan od istaknutih članova kolektiva te visokoobrazovne institucije:

- S velikom tugom i duboko ožalošćeni obavještavamo vas da je danas u poslijepodnevnim satima na bolji svijet preselio naš uvaženi i dragi kolega prof. dr. Velid Efendić - naveli su.

Brojni su komentari u kojima se izražava tuga. Evo nekih od njih:

- Divan čovjek. Smiren, otvoren, progresivan. Cijelo naše društvo je izgubilo sa njegovim odlaskom...

- Jutros na sabahu sam dobio vijest da je prof. dr. Velid Efendić preselio na bolji svijet. To je vijest koja me zaista šokirala. Veliki naučnik i poseban insan. Kod rahmetli prof. dr. Velida sam učio islamsko bankarstvo i finansije i predmete koji su vezani za tu oblast. Čovjek, zaista, ne zna kada će ga trenutak novog početka dirnuti. Allahovi smo i Njemu se vraćamo. Neka ti je vječni rahmet profesore i hvala za sve one savjete i znanje koje sam od Vas naučio.

Velid Efendić posmrtnica

Kako je objavio Studomat prof .dr. Velid Efendić je preminuo nakon kratke i teške bolesti u 40. godini života.

Bio je profesor iz oblasti bankarstva i islamskog bankarstva i finansija, te aktivno uključen u uspostavljanje i organizaciju Bankarske akademije SEBS kao i Centra za islamsku ekonomiju, bankarstvo i finansije.

Jedan je od osnivača i članova upravnog odbora Evropske asocijacije za islamsku ekonomiju, bankarstvo i finansije.

Dženaza je u utorak nakon podne namaza u haremu Gazi Husrev-begove džamije, a ukop nakon toga (13:00) na mezarju Hambina carina.

Velid Efendić posmrtnica

(Doznajemo.com)