Dalibor Andonov Gru (47) tragično je izgubio život juče u Zemunu oko 15:20h tokom vožnje kajta i iza sebe ostavio ženu Danicu i dvoje djece, sinove Vuka i Relju.

Na Facebook se pojavio snimak za koji se vjeruje da su posljednji ovozemaljski trenuci poznatog srpskog repera sasvim slučajno  zabilježeni kamerom.

Gru je tokom cijelog dana pokušavao da okupi ekipu za kajting. Košava je inače veoma opasna za vožnju, pa je za eventualnu hitnu intervenciju neophodan minimum čamac.

POVEZANO
Gru kajtStigli prvi rezultati obdukcije: Evo šta je UBILO popularnog repera Grua

- Ispucavao ga je snažno u vodu i iz nje oko pet puta za 20 sekundi. Nije stigao da se otkači. Odmah je bio gotov. Gru je vozio po Dunavu. Bio je u vodi i pakovao linije, kanape kajta, kada je košava naglo grunula. Nije imao kontrolu zbog tih linija i kajt mu je ušao u tzv. loop (petlju, stanje nekontrolisanog kretanja), izjavio je očevidac.

Prema njegovim tvrdnjama, Gru je bio odličan vozač. Gru je u kajtingu bio veoma iskusan i gotovo čitavu ljetnu sezonu provodio je na Adi Bojani.

Reperovo tijelo je nekoliko sati ležalo u čamcu kojim je izvučen na obalu. Policija je obavila uviđaj, nakon čega su stigli mrtvozornici i odnijeli tijelo.

Danica, supruga tragično stradalog repera Dalibora Andonova Grua, na užasan način doznala je da joj je suprug poginuo.

Kako javlja Telegraf, Danicu je pozvala prijateljica koja ju je upitala: "Šta, bre, lupetaju ovi novinari da je Dalibor poginuo?"

S druge strane, njihovi sinovi Vuk i Relja u momentu nesreće bili su u školi, a njima je tužnu vijest rekao dječji, školski psiholog.

Reper Gru pogibija

Iz Nautičkog kluba Zemun tvrde da se nesreća nije dogodila kod njih, već da je reper tu izvađen iz vode.

- Nesreća se nije dogodila kod nas. On je samo kod nas izvučen s tim čamcima i tu je došla Hitna pomoć. On je vjerovatno imao pratioce, svoje drugare na čamcu, oni su ga negdje na vodi pokupili i u tom momentu je krenula oluja. Jedino su kod nas mogli da pristanu, da pozovu Hitnu pomoć, naveli su iz Nautičkog kluba Zemun.