Na Trgu sv. Marka u Zagrebu, praktično kod Vlade Republike Hrvatske, u ponedjeljak je s više hitaca iz kalašnjikova teško ranjen policajac, a napadač se potom na drugom mjestu ubio! Prema prvim informacijama, napadač je mlađi muškarac u 20-im godinama po imenu Danijel Bezuk i s podrčja Kutine je.

Na teren su izašle jake policijske snage, a nadlijetali su ga helikopteri.

- Mogući počinitelj pokušaja teškog ubojstva 31-godišnjeg policijskog službenika jutros na Trgu sv. Marka i ujedno osoba koja je na području Jabukovca počinila suicid je, prema do sada utvrđenim informacijama, 22-godišnji hrvatski državljanin. Osoba nije od ranije poznata policijskim službenicima - objavila je policija.

Napadač je odmah nakon napada na Facebooku ostavio poruku. U poruci piše da mu je "dosta prevara i bezobzirnog gaženja ljudskih vrijednosti" te da netko za to mora odgovarati.

Pucnjava Markov trg 12/10/20

Policajac je upucan oko 08:05 sati. Po ranjenog policajca je došla Hitna pomoć i on je prevezen u bolnicu. 

Napadač je bio u bijegu, a oko 9 sati je policija javila kako je pronađeno njegovo tijelo te kako je počinio suicid na području Jabukovca.

Policajac koji je ustrijeljen u ponedjeljak ujutro na Markovu trgu devezen je u Kliničku bolnicu Sestre milosrdnice s prostrijelnim ranama lijeve ruke te s obje strane trupa, a zasad su mu funkcije stabilne, izjavio je Hini prvi čovjek te bolnice Mario Zovak. Izvršen je i operativni zahvat.