Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) priveli su tri osobe zbog sumnje da su pomogle u bjekstvu Sanjina Sefića (26), vozača koji je početkom prošle sedmice izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su smrtno stradale dvije osobe.

Povezani sadržaj:

EVO KO JE OTAC SANJINA SEFIĆA, I ŠTA JE ON URADIO: Mladić koji je autom ubio Selmu i Editu

Kako N1 doznaje, uhapšeni su Dino Alić (1987) zbog postojanja osnova sumnje da je pomogao Sefiću nakon izvršenog krivičnog djela.

Po naredbi tužioca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, 18.10.2016. godine u 1:30 sati u Kasindolskoj ulici na Ilidži, uhapšeni su i Saud Nišić (1988) i te Sara Sefić, Sanjinova sestra, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili isto krivično djelo, odnosno da su pomogli Sefiću nakon izvršenog krivičnog djela.

Prilikom pronalaska navedenih osoba u pomenutoj ulici, u dvorištu porodične kuće koju koristi Saud Nišić, pronađeno je putničko motorno vozilo marke VW Golf 6, vlasništvo A.M. iz Sarajeva, a koje je prema dosadašnjim podacima korišteno u izvršenju krivičnog djela, dana 11.10.2016.godine, kada su nakon saobraćajne nezgode lica A.D. i S.A., prevezli Sanjina Sefića na područje Rudog, odakle je osumnjičeni prešao granicu sa Srbijom i uputio se u nepoznatom pravcu.

Također, policijski službenici tragaju za S.A., rođen 1992. godine u Rogatici, nastanjen u Sarajevu, koji se dovodi u vezu sa izvršenjem pomenutog krivičnog djela.

Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nastavljaju dalji rad na prikupljanju svih informacija u vezi navedenog krivičnog djela, zaključeno je iz policije.