Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla stavio prijedlog za određivanje pritvora za tridesetogodišnjeg Miroslava Erdemovića iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva.

Povezani sadržaj:

POVEZANO
Tuzla napad na ženu 03/06/2017NAKON ŠTO JE JUČE PRONAĐENA U ŠUMARKU S POVREDOM VRATA: Žena (38) iz Tuzle i dalje na UKC

Erdemović je osumnjičen da je u prijepodnevnim satima 03.06.2017. godine u mjestu Bosanska Poljana u blizini petlje "Šički Brod" na ulazu u Tuzlu, tridesetosmogodišnjoj ženi u blizini magistralnog puta skalpelom nanio duboku reznu povredu na desnoj strani vrata, te u području grudnog koša i lijeve ruke.

Tako joj je nanio teške tjelesne povrede opasne po život i ostavio je na toj lokaciji. Oštećena je trenutno hospitalizirana u UKC Tuzla. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK) , u koordinaciji sa Tužilaštvom, su operativnim radom na terenu, prikupljanjem dokaznih materijala na uviđaju i tokom određenih istražnih radnji, te nakon saslušanja određenog broja svjedoka identificirali osumnjičenog.

On je lišen slobode 6. juna 2017. godine, te je nakon kriminalističke obrade Sektor kriminalističke policije MUP-a TK, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predao Erdemovića u nadležnost Tužilaštva. Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog. Također, do danas su obavljene određene istražne radnje i vještačenja, te se očekuje da će biti izdane naredbe i za druga potrebna vještačenja kako bi se utvrdile sve okolnosti vezane za ovaj događaj.

07.06.2017.

Policijska uprava Tuzla/PS Zapad 03.06. oko 12:45 sati zaprimila je prijavu da se pored magistralnog puta M-18 u mjestu Bosanska poljana u Tuzli, nalazi nepoznata ženska osoba sa povredama u predjelu vrata opasnim po život, nanesenim najvjerovatnije oštrim predmetom.

Na lice mjesta događaja, radi poduzimanja uviđajnih radnji, izašli su službenici Odjeljenja za opći kriminalitet Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK) i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva, koji je navedeni događaj okarakterisao kao krivično djelo Ubistvo iz člana 166. Krivičnog zakona Federacije BiH, a u vezi sa članom 28. istog Zakona (pokušaj).

Operativnim radom na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog krivičnog djela, službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK su došli do informacija da se u vezu sa počinjenjem istog može dovesti lice M.E., rođen 1987. godine iz Tuzle.

- M.E. je priveden u službene prostorije MUP TK-a, gdje je u toku kriminalistička obrada, nakon koje će isti danas, uz Izvještaj biti predan Tužilaštvu TK na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio navedeno krivično djelo. Povrijeđena ženska osoba, E.T., rođena 1979. godine nastanjena na području grada Tuzla, se i dalje nalazi u Jedinici intenzivne njege Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju UKC Tuzla, navedeno je iz MUP-a TK.