Državljanin Srbije Zoran Avramović (49) iz Loznice poginuo je danas u eksploziji na benzinskoj pumpi u Šepku kod Zvornika, dok su dvije osobe, sa težim povredama, upućene u bolnice u Banjaluci i Tuzli. Prema nezvaničnim informacijama, osoba inicijala A.K. prebačena je u UKC Tuzla. Nezvanično, povrijeđen je Aleksandar Karač iz Branjeva, radnik benzinske pumpe.

Druga povrijeđena osoba je Gojko Krstić iz okoline Loznice, koji je prebačen u banjalučku bolnicu.

Izvor uključen u istragu ispričao je za Srpskainfo kako je došlo do nesreće u kojoj je poginuo čovjek:

- On je svojim automobilom naišao u trenutku kada je iz pumpe krenuo da curi plin. Plin je curio toliko da se pumpa uopšte nije vidjela. Čovjek se zaustavio da vidi šta se dešava i izašao je iz svog automobila, tvrdi izvor spomenutog portala.

Dodaje da je u tom trenutku, kada je on izašao iz vozila, odjeknula stravična eksplozija u kojoj je on izgubio život.

- Policija je našla i njegovo vozilo i još se utvrđuje sa sigurnošću njegov identitet, istakao je sagovornik.

Tragičnoj eksploziji u kojoj je jutros bukvalno raznesena benzinska pumpa "Nešković" u Zvorniku prethodilo je veliko curenje plina. Na snimku koji je ustupio svjedok ove dramatične situacije vidi se bijeli oblak veoma osjetljivog plina nekoliko trenutaka prije eksplozije. Na videu se vide prolaznici koji uspaničeno bježe jer su shvatili da se nalaze u izuzetno opasnoj situaciji. Očevidac koji je kamerom svog mobitela zabilježio dramu, uvidjevši da svakog momenta može doći do detonacije, automobil je ubacio u rikverc te se sklonio na sigurno.