Četvoro ljudi poginulo je u teškoj saobraćajnoj nesreći na zaobilaznom putu oko Loznice kod Banje Koviljače, nedaleko od graničnog prelaza Trbušnica u Srbiji, u ponedjeljak nešto poslije 17.30. To je potvrđeno u lozničkoj policiji, koja je radila uviđaj po nalogu tužilaštva.

Stradali u “golfu” bh. registarskih oznaka vraćali su se, porodično, sa svadbe. Izvjesno je da je poginula dvoipogodišnja djevojčica Jelena Stanojević iz Bratunca, čiji je otac rodom iz Srebrenice, pišu beogradske Novosti.

Poginuli su vozač automobila Radivoje Đokanović (55), njegova supruga Nada (51) i sin Petar, a teško je povrijeđena i Olivera Stanojević majka djevojčice i unuke Đokanovića. Olivera je, sa teškim povredama, u životnoj opasnosti, pošto je izvučena iz auta, koji je bio u sudaru, prebačena na urgentno odjeljenje Opšte bolnice u Loznici.

Do sudara je došlo na ravnom dijelu puta kada je “Golf” bh. registarskih oznaka, koji je išao iz pravca Loznice prema Malom Zvorniku, podletio pod kamion teretnjak, koji je išao iz suprotnog pravca. Nezvanično doznajemo da je i vozač kamiona iz BiH, i da je priveden.

Očevici tvrde da je golf samo skrenuo i direktno udario u kamion. Začuo se strašan prasak, a na licu mjesta je potpuno uništen automobil, koji je od siline udara sletio s puta na nekoliko metara od kamiona. I teretnjaku je uništena kabina i prednji desni dio.

Golf je samo skrenuo iz svoje trake i udario u kamion. Bilo je strašno. Jedva smo se zaustavili, bili smo u koloni iza nesreće. Neko je pozvao policiju i Hitnu pomoć, ali ljudima u autu nije bilo pomoći. Smrskani automobil ih je potpuno zatvorio nije moglo da se priđe. Tek su vatrogasci, koji su ubrzo stigli, mogli da izvade povrijeđenu ženu i tijela nesretnika – izjavio je jedan od očevidaca koji je teško podnio prizor na putu.

Dvije vatrogasne ekipe iz Loznice više od dva sata su pokušavale da izvuku tijela povređenih.