Jedna osoba je poginula, a četiri su teže povrijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros u 6.40 sati na magistralnom putu Ustiprača – Rogatica, u mjestu Dub.

Poginui je vozač teretnog vozila Marko Petrović (37) iz Zvornika, a u ovoj saobraćajnoj nesreći teške tjelesne povrede zadobili su policijski službenici Nihad K., Adnan M. i Edin B., koji su prevezeni u Klinički centar Koševo u Sarajevu iz Kantonalne bolnice u Goraždu, dok je Jasmin T. zadržan u bolnici u Goraždu. 

- U sudaru su učestvovala dva vozila, službeno vozilo zatvorske službe iz Ustikoline i teretno motorno vozilo. U nesreći je poginuo vozač teretnog vozila, dok su četiri policijska službenika iz zatvorskog vozila zadobila teške povrede i prevezeni su u Kantonalnu bolnicu u Goraždu – potvrdila je Danka Tešić, portparol CJB Istočno Sarajevo.

Fotografije sa lica mjesta koje je snimio jedan građanin, svjedoče o težini nesreće. Teretno vozilo je sletjelo sa puta probivši bankinu.

Istraga bi trebala utvrditi okolnosti ove nesreće.

VATROGASCI: Teška intervencija!

Teritorijalna vatrogasna jedinica Rogatica objavila je dvije fotografije i neke detalje o svojoj intervenciji nakon ove nesreće.

Rogatica sudar 06/12/2016

- Vatrogasci TVJ Rogatice su se upravo vratili sa još jedne teške intervencije. U mjestu Dub, jutros oko 6:30 došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovali kamion i malo dostavno vozilo. Na žalost u udesu je poginulo jedno lice dok je više lica povređeno. Policajci su zbrinuli povređene iz kedija, dok su vatrogasci uz asistenciju policije i medicinara izbavili poginulog iz kamiona. U intervenciji učestvovala 4 vatrogasca sa tehničkim kombijem i vozilom za brze intervencije. Još jednom i uvijek apelujemo na vozače da prilagode brzinu uslovima puta, pogotovu ovih dana kad je prisutna susnježica i led po kolovozu! - navode iz TVJ Rogatica.

Rogatica sudar 06/12/2016

(Doznajemo.com)