Četvorogodišnja devojčica iz Beograda, koja je teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći kod Milića u blizini Zvornika, operisana je na Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Tuzla, potvrđeno je danas u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče na magistralnom putu Milići-Zvornik, u mestu Vukšić Polje, poginuo je bračni par iz Srbije, ljekar Đorđije P. i njegova supruga Nina.

Njihova kćerka, koja je bila u automobilu, prevezena je, nakon ukazane medicinske pomoći u Domu zdravlja Milići, u Opštu bolnicu u Zvornik, odakle je, uz medicinsku pratnju, upućena na UKC Tuzla.

U ovom centru kažu da je djevojčica pod stalnim nadzorom ljekara i da se u toku dana planira pristupiti njenom buđenju.

Djevojčica je sinoć primljena u UKC Tuzla sa višestrukim povredama.

Ona je nakon saobraćajne nesreće dovezena u Kliničku ambulantu Opšte bolnice Zvornik u vrlo teškom zdravstvenom stanju i poslije reanimacionog postupka i imobilizacije preloma ruke i noge, upućena na UKC Tuzla.

U nesreći, koja se dogodila jučle oko 15 i 15 sati učestvovao je kamion "mercedes" i automobil "škoda". Tijela stradalih su ekipe Hitne pomoći duže vrijeme izvlačile iz smrskanog automobila.

Đorđe i Nina P.