Stranica jelahba.info danas donosi svjedočenje članova familije prije nekoliko dana preminulog demobilisanog borca Armije RBiH. Naglašava se da je u pitanju izvorni tekst.

52-godišnji Amir Hasaničević iz Jevadžija napustio je ovaj svijet u ponedjeljak 09.04. ove godine, a evo šta nakon toga ima poručiti njegov rođeni brat Omer...

- Na znanje stanovnicima općine Tešanj i šire, onima koji vode PS Tešanj i političarima.

Obraća se ogorčeni brat umrlog borca (a bilo nas je 6 braće na prvoj borbenoj liniji) povodom provokacija kojima smo izloženi, samo zato jer su dva od nas iskazala svoje nezadovoljstvo tokom zadnjih protesta branitelja.

Sve se odigralo na lokaciji autobuska stanica Jelah - Tešanj, dva policajca PS Tešanj, iako poznavajući najmlađeg brata i da smo imali smrtni slučaj, prilaze bratu s kojim je bila snaha (žena umrlog) u namjeri da ih isprovociraju, a ne da ih legitimišu.

Obraćajući im se riječima: Šta to nosite u rukama znate li da se to ne smije, želeći nam reći da ne prosimo a u stvari držali smo papirologiju za sređivanje bratove smrtovnice.

Ovu im poruku sa pitanjem šalje borac Armije BiH, komandir voda, a i obavještava drage saborce kakvu to oni nama poruku šalju?

Mi nismo nikad prosili i nikad nećemo sve što smo stekli - stekli smo poštenim radom ne očekujući od države već radom u Republici Hrvatskoj. Pusti nas u miru našoj tuzi i muci.

Omer Hasanicevic