Policija u Kaliforniji (SAD) uspjela je utvrditi identitet tijela koje je pronađeno u plitkom grobu u udaljenom području u divljini sjevera spomenute američke savezne države.

Prevod i adaptacija: Doznajemo.com/A.N.

Analizom zemnih ostataka utvrđeno je da je u pitanju Adea Šabani (Shabani), 25-godišnja mlada glumica i model, koja je prošlog mjesta nestala iz svog doma u Hollywoodu.

Tijelo je pronađeno preko 400 milja (645 kilometara) od njenog stana, a pozitivnu identifikaciju trupla potvrdio je okružni šerif.

Adea Shabani 5

Tijelo glumice pronađeno je u plitko iskopanom grobu

Policija sumnja da je u ubistvo ljepotice porijeklom iz Makedonije umiješan njen momak Christopher Spotz (33). On je počinio suicid prošle sedmice u četvrtak, nakon što ga je policija otkrila i započela potjeru za njim. Bježao je u ukradenom automobilu.

Obdukcija tijela Šabanijeve pokazala je da je udarena tupim predmetom u glavu, što bi mogao biti uzrok smrti, no za zvaničnu potvrdu čekaju se rezultati toksikoloških i analiza tkiva preminule.

Kapetan William Hayes iz losanđeleske policije (LAPD) potvrdio je da se ovaj slučaj istražuje kao ubistvo. Majka Šabanijeve je nakon vijesti o smrti kćerke doputovala iz Makedonije i unajmila i privatne istražitelje na ovom slučaju. Ranije je, dok je Adea još bila smatrana nestalom, ponuđena nagrada od 25.000 dolara za informacije o tome gdje bi mogla biti.

Adea Shabani 5

Shabanijeva je rođena u Makedoniji, a nakon srednje škole otišla je u Los Angeles nastojeći izgraditi karijeru glumice. Prošle godine je dobila malu ulogu u jednoj nezavisnoj produkciji. Posljednji put su je svjedoci živi vidjeli 23.02. ove godine, kako napušta stan zajedno sa Spotzom, a nosila ja prtljagu u liftu.

Adea Shabani 5

Spotz, koji je bio zaručen za drugu ženu, a kojeg je policija nakon nestanka djevojke ispitala, tvrdio je da su se njih dvoje posvađali i da je ona izašla iz auta, ali da ju je ostavio oko 25 milja od njenog doma.

On je također pokušavao izgraditi glumačku karijeru.

Adea Shabani 5