- Moja Mirjana nije imala probleme sa srcem, ali se u prošlosti liječila od dječje astme i povremeno je koristila inhalator. Prošle godine u ovo vrijeme, kako sumnjam, zbog upotrebe narkotika provela je 20 dana u bolnici. Pričao sam sa njom o tome, ali ja sam tu malo ograničen jer o drogi ništa ne znam. Vjerovao sam joj, izjavio je za Alo! Sreten Milić, otac tragično preminule Mirjane Milić (21) iz Velikog Mokrog Luga, koja je nađena mrtva u četvrtak u iznajmljenom stanu u ulici Cara Lazara u Beogradu.

Sreten je u ispovijesti za spomenuti izvor naveo da želi da dozna istinu i pravi razlog smrti svoje kćerke i da se nada da niko neće uticati na istragu.

- Želim da znam šta se dogodilo sa mojom kćerkom. Taj dan neću zaboraviti nikad. U četvrtak ujutru, dok sam bio na pijaci, pozvao me je oko 10 sati sin i rekao da hitno dođem kući. Čekali su me jedan inspektor i dva policajca, koji su mi saopštili da mi je kćerka mrtva. Rekli su samo da su je našli u stanu sa nekom momkom. Pitao sam ih šta se dogodilo i kako, na šta su mi odgovorili da više ništa ne znaju. Nakon odlaska u policiju, dobio sam broj telefona i broj predmeta, uz napomenu da nazovem u septembru i da tada pitam za rezultate i tok istrage. Objasnili su mi da je to tako zbog godišnjih odmora - plačući će Sreten držeći sliku svoje mezimice.

- Djecu sam sam othranio. Imam i dvojicu sinova. Njihova majka, moja supruga, umrla je u julu prije 16 godina, kada mi je najmlađi sin imao pet i po mjeseci. Trudio sam se da djeci omogućim što kvalitetniji život i na neki način amortizujem gubitak majke. Mirjana je završila je politehničku školu. Nije radila, jer nije imala potrebe. Imala je sve. Njeno je bilo samo da uživa - tvrdi otac preminule djevojke.

POVEZANO
Smrt Mirjane M. (21) u Beogradu 1STIGLI REZULTATI OBDUKCIJE: Evo od čega je UMRLA Mirjana M. (21) u centru Beograda, IPAK NIJE DROGA!

On je dodao da je Mirjanu posljednji put živu vidio u srijedu.

- Radila je po kući. Sklanjala je neki veš i predveče mi je rekla da izlazi u grad. Gdje je bila i šta je radila, vjerujte, ne znam. Znam da je izlazila često, kao i svi mladi. Nije nagovještavala da ima neki problem, njeno je bilo da uživa. Jedino je bila potresena nakon smrti tog Jovana Paunovića. S njim se valjda upoznala u kafiću u koji je izlazila. Zbog njegove smrti je bila tužna. Čak je i zbog toga što mu je pomagala išla u policiju i tamo dala izjavu – prisjetio se Sreten brišući suze.

Sreten navodi da ne zna ko je M.M. (26), koji je prijavio smrt njegove kćerke, ali da bi volio da mu se javi i kaže šta se tog jutra dogodilo.

Sreten Milić - Mirjana 1

- Volio bih da mi se taj mladić javi i kaže da li je moja kćerka koristila drogu ili je nešto drugo u pitanju. Ništa ne znam. U policiji šute, ali nadam se da ću uspjeti da doznam šta je uzrok smrti moje Mire - izjavio je neutješni otac, dok su se uz dvorišta porodične kuće u Velikom mokrom Lugu čuli jauci.

Mirjanin poznanik koji se zadesio na licu mjesta kada je pozlilo Jovanu Paunoviću (17), koji je od ekstazija umro 17. juna, izjavio je da su se oni površno znali iz klubova.

- Mirjana je posjećivala klubove u kojima se pušta rejv i hip-hop muzika i tamo je upoznala Jovana, onako površno. Kada je Jovanu pozlilo, reagovala je ljudski, pokušala je da mu pomogne. Koliko znam, i ona je povremeno koristila ekstazi, ali je imala i problem sa srcem. Do ekstazija na tim žurkama nije teško doći, jer uvijek ima nekoga ko ih prodaje. Da li ga unose uz blagoslov obezbjeđenja, to je pitanje za nekog drugog. Znam da, na primjer, neko unese 50 tableta, proda 40, a ostatak sam iskoristi. Oni koji ekstazi donose na žurke nisu dileri, već ih kupuju od njih i za veću količinu dobiju manju cijenu, pa se ogrebu za sebe. Problem je što se priča po ulici da se u Srbiji pojavio ekstazi lošeg kvaliteta. Ranije, kada se neko predozira, nalupaš mu nekoliko šamara, daš mu vodu, on se oporavi, a sada nije tako - izjavio je Mirjanin poznanik.

POVEZANO
Smrt Mirjane M. (21) u Beogradu 2DETALJI SMRTI DJEVOJKE MIRJANE M. (21) U BEOGRADU: Skončala mučno, nakon odnosa za jednu noć?!