U subotu ujutro 2. septembra desila se strašna stvar, koja bi mogla poslužiti kao scenario za neki film strave i užasa. Kuća u Rue de Bouvines u francuskom mjestu Roubaix, bila je mjesto užasa, kada je otac zatekao svoju 14-godišnju hendikepiranju kćerku svu u lokvi krvi!

Prevod i adaptacija: Doznajemo.com/A.N.

Naime, nepokretnu tinejdžerku su tokom noći napali gladni štakori. Ozbiljno povrijeđena, ona se još uvijek nalazi u bolnici, javlja La Vois Du Nord.

Otac žrtve namjerava, barem, je tako najavio u izjavi za medije, tužiti vlasnika kuće, koju iznajmljuju, optužujući ga za nemar, neodržavanje i zapuštanje ovog stambenog objekta i njegove okoline. Skoro cijelu sedmicu nakon incidenta, otac još uvijek ne može da savlada svoje emocije. Nakon užasa kad je vidio šta se desilo, uslijedili su ljutnja, bijes i revolt.

Štakori napali djevojčicu u Francuskoj 1

Foto: Otac djevojčice je najavio tužbu

- Bila je subota ujutro – prisjetio se ovaj otac troje djece. Naveče smo mi otišli spavati na sprat i nije bilo nikakvih problema. Moja 14-godišnja kćerka, paraplegičarka, spava na prizemlju, gdje za nju ima posebni medicinski krevet, kako bi se olakšala njega. Ujutro oko 7 sati došli smo da je obiđemo. Samantha je ležala u lokvi krvi.

Otac je odmah pomislio na najgore. Prepao se, tvrdi, kao nikad u životu.

- Krvi je bilo svuda. U prvi trenutak sam pomislio da je u pitanju nasilna pljačka. Zatim sam uočio da krv curi iz njenih ušiju i pomislio da je možda krvarenje u mozgu…

Štakori napali djevojčicu u Francuskoj 1

Na lice mjesta su ubrzo stigla dvoja ambulantna kola i policija, koja je pokrenula istragu. Cijela familija se odmah premjestila u drugu kuću.

Pokazalo se da su djevojčicu izgrizli štakori. Doktori su utvrdili kako je Samantha imala 45 ugriza na licu i nosu, 150 na rukama i 30 na stopalima. Vrhovi nekih prstiju su otkinuti. Scena je bila strašna.

Tinejdžerka je još uvijek u bolnici, gdje je primila serume protiv zaraza, testirana je na bjesnilo, i nalaz je negativan.

Štakori inače rijetko napadaju ljude, a moguće je da je na ovaj napad uticalo medicinsko stanje u kojem se nalazi djevojčica.

POVEZANO
Nena Šemsa 0NENA ŠEMSA IZ MRAMORA KOD TUZLE U SUZAMA: "Najteže mi je, sine, noću, kad dođu miševi..."